Customize

anonyops.pl

Discussion in 'Polska' started by Talibb, Jan 29, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Talibb Member

Witam wszystkich . Temat dotyczy aktualizacji koordynatorow Anonymous Poland w poszczegolnych województwach kraju. Potrzebne są osoby,które mają czas na m.in organizacje manifestacji pokojowych, rozpowszechnianie idei Anonymous. Na każde województwo moga być dwie osoby , które bd współpracowały i utrzymywaly kontakt z Anonimowy , który obsługuje nasza stronę technicznie oraz zemna, bd starał aktualizować się stronę na bieżąco jeśli chodzi o wydarzenia i akcje. Dodatkowo potrzebne będa osoby , które pomogą koordynatorom (2 wystarcza) w naglasnianiu akcji i organizacji dyskusji na temat dalszych działań przeciwko wprowadzeniu ACTA. Bardzo proszę zgłaszać się w tym temacie , jak i również proponować coś nowego czym przyciągniemy do siebie więcej obywateli naszego kraju i uświadomimy im , że walczymy w słusznej sprawie pociągając się do działań które nadają wiele rozgłosu naszej sprawie. Pozdrawiam
  2. vorgernbah Member

Coś nowego - proponowałbym zorganizowanie czegoś pod siedzibą TVN, nasze akcje są dość skutecznie wyciszane i na dobrą sprawę prawdziwy hałas jest tylko w internecie. Jasne, że taka akcja nie zmusiłaby władz stacji do zmiany sytuacji o 180 stopni, ale pamiętajmy, że tam też pracują zwykli ludzie, na różnych stanowiskach, myślę, że jakaś inicjatywa mogłaby trafić do nich, do wielu ludzi. Nie chcę jakoś demonizować tej konkretnej stacji telewizyjnej, ale wydaje się, że ich stanowisko w sprawie ACTA jest dość jednoznaczne:

(w skrócie: próbują nam przekazać, że wolność=piractwo w rozumieniu młodych ludzi sprzeciwiających się ACTA)

Myślę, że nie możemy pozwolić na to, żeby propaganda o takim wydźwięku płynęła z TV. Wiadomo, że na informacje z telewizji trzeba patrzeć z pewnym dystansem i nie można wszystkiego łykać, ale pamiętajcie, że w tym kraju są też ludzie starsi/nieinternetowi/podatni na propagandę/Zbigniew Hołdys - oni też zasługują na klarowne wyjaśnienie o co nam właściwie chodzi, a jak zrozumieją to myślę, że otrzymamy od nich wartościowe wsparcie.
  3. Talibb Member

pomysł jest naprawde ciekawy, tylko abysmy mogli skutecznie przeprowadzac akcje zwiazane z TV czy prasa musimy miec osoby , ktore zajma sie dana sprawa. Osobiscie mam nadzieje ze reszta Anonimow w krotkim czasie zglosi sie w tym temacie z checia pomocy jako koordynator i ruszymy naprawde szybko .
  4. vorgernbah Member

Nie do końca się zrozumieliśmy, moim zdaniem wypadałoby zorganizować protest pod siedzibą idee przenikną mury i ludzie po drugiej stronie, którzy zechcą nas wpierać sami się znajdą.
  5. Anonymous Member

Jakbym miał admina na anonyops to bym ją aktualizował i rozbudował trochę.
  6. Anonymous Member

Jeśli jest możliwość koordynowania na odległość ze Szwecji to ja się zgłaszam do pomocy w Mazowieckim =)
  7. Talibb Member

wlasnie kontaktuje sie z zalozycielem. Mam pomysl na 2-3 ciekawe akcje tylko najpierw musze miec dostep do strony
  8. Anonimowy Member

Problem jest w tym, że strona jak na razie działa w czystym HTMLu i dodawanie na nią treści polega na edytowaniu plików. Potrzebne są do tego podstawowe umiejętności HTML. Obecnie pracuję nad nowym systemem strony, który będzie pozwalał na zakładanie kont administratorskich i dynamiczne dodawanie newsów itp. Jeśli ktoś posiada umiejętności graficzne i mógłby wykonać jakiś dobry layout strony to mógłbym go przy okazji zakodować.
  9. Adien Member

Ja mogę się zająć newsami ale z html u mnie kiepsko coś tam potrafię i można się doszkolić . Mogę coś robić w internecie, lecz w RL to nie mam czasu zbytnio jedynie marsze.
  10. Anonimowy Member

Myślę, że tyle osób ile jest teraz w zupełności wystarczy na pisanie newsów. To nie jest "sweet blogasek", żeby był aktualizowany codziennie. :) Gdy zrobię nowy system strony, wtedy będzie można "rozdawać" adminy, ale według mnie, jedyną osobą, której można dać adma to Albino Black. Wybaczcie, ale nie mogę ufać komuś, kto jest od tygodnia na forum. :p
  11. Adien Member

Wiem i rozumiem to ale jak będziesz coś miał do roboty to daj znać :).
  12. No ok, jeśli chodzi o koordynację akcji to można to robić na forum, szczerze mówiąc, to tak jest o wiele wygodniej, spamowanie parudziesieciu adresów email wiadomościami ma taką samą skuteczność jak założenie nowego tematu, szczególnie, że większość osób które ostatnio do mnie pisała, o ile nie jest na forum to juz sie znudziła byciem ultra pro Anonymous.
  13. m4573r Member

Mogę pomóc, jeśli chodzi o postawienie CMSa na stronę dla Anonimowych. Mogę znaleźć trochę miejsca na serwerze i zrobić co trzeba.

Do komunikacji na pewno wystarczy forum.
  14. NoXX Member

Mogę pomóc z postawieniem strony, layoutem itd
  15. RainbowSix Member

Sorry, ale to wygląda tak: nagle przychodzi ktoś nowy, twierdzi, że ma jakiś tam swoich zaufanych ludzi i na dzień dobry chce loginy do stron, bo od dziś on wszystko prowadzi i koordynuje. Zdecydowanie bym na Ciebie w tym temacie nie zagłosowała i podejrzewam, że nie tylko ja.

Anonimowy, layout mogę w sumie zrobić, zakodowanie cholery też no problem, ale to jest temat do przedyskutowania na później ;]
    • Like Like x 2
  16. No w sumie też się trochę zdziwiłem, że ktoś tak rozrzuca takimi pomysłami, ale myślałem, że nie znam pana, bo mnie jakiś czas z wami nie było
  17. Talibb Member

serdecznie zapraszam na naszego irca adres - irc.anonops.li . Kanal #poland
  18. MrSotro Member

Jestem bardzo chętny - woj. Świętokrzyskie ( cześć górna ) czyli przydał by się ktoś jeszcze z Kielc...
  19. RainbowSix Member

Jest już oficjalna strona.
    Jest już oficjalny kanał IRC.
    Jest oficjalne konto Facebook, Tweeter, YouTube.

Talibb, jesteś tu nowy. Wchodzisz do czegoś, co tworzymy od dawna i włożyliśmy w to sporo pracy. Więc albo się dostosujesz i przestaniesz panoszyć, jak bóg wie kto, albo wypierdalaj.
    • Like Like x 2
  20. Wiesz nie chcę nic ci mówić ale nie zawsze byliśmy jedyni... IRC szedł już wcześniej, ale nie wypalił do końca, głównie przez Hydrasa czy jak mu tam było, hohoho to to był prawdziwy bojownik ( przypuszczalnie podstawówka )
  21. On tam tym wszystkim zarządzał i chyba się zapomniałaś mówiąc "oficjalny" :p
    Chociaż wiem, że chodziło ci pewnie o to żeby się nie rozdrabniać.
  22. RainbowSix Member

Mniej więcej o to mi chodziło. Przede wszystkim jednak rozwaliła mnie próba "przejęcia" oficjalnych kanałów informacyjnych, "bo ja i moje ziomy zrobimy to lepiej".
  23. Anonymous Member

Musimy podchodzić z dystansem do nowych użytkowników. Wy nowi macie zapał, chcecie coś zrobić i bardzo dobrze tylko musicie pamiętać że my musimy dbać o bezpieczeństwo przykładowo anonyops.pl czy profilu na facebooku. Osoby które namęczyły się tworząc anonyops.pl nie mogą od tak dać dostępu do FTP każdemu kto uważa się za Anonymous bo zapewne zamiast tego co jest teraz zobaczyli byśmy informacje: "Hacked by Księża Marianie " lub " Hacked by Homoseksualne prawiczki i miłośnicy pszczół(karachan)".

Moja propozycja:
    Jeśli chcesz coś stworzyć (na ten przykład lay pod anonyops) stwórz go wrzuć w ten temat screena poddamy to do głosowania i ustali się czy akurat ten się zakoduje czy inny :)
    • Like Like x 1
  24. NoXX Member

Ja absolutnie nie chciałem dostępu do FTP :p mówiłem tylko o layoucie właśnie, w razie, gdybyście chcieli faktycznie stronę stawiać na nowo, jeśli nie, to nie wiem czy jest w ogóle potrzeba wykonywania go :p
  25. Andronix, od kiedy jest ta nowa nazwa \b\?
  26. Zekdarrath Member

Lol, wchodzę w ten temat i myślę, bądźmy szczerzy, Talibb, za bardzo się panoszysz, bo nagle takie życzenie stawiasz i chcice masz, że musimy to spełnić. O nie nie, kolego.
  27. RainbowSix Member

Zek, nie zgrywaj oldfaga w każdym temacie, ok? Poza tym trochę kultury, bo w każdym poście bluzgasz jak żul spod sklepu.
    • Like Like x 3
  28. Zekdarrath Member

Nie zgrywam oldfaga jaśnie pani, tylko strasznie nie lubię natręctwa i panoszenia się, a w dodatku sama o tym pisałaś, pani o stażu dłuższym ode mnie o 18 dni. Mogę polizać Pani buty?
    Anyway nie dziwię się Insidiousowi, że Ciebie też za bardzo nie lubi.
    Czuć chamstwem i wpychaniem nosa w to co nie powinno Cię obchodzić ani interesować, ode mnie prostactwem, oziębłością i cynizmem. Ale co z tego? Takie mam słownictwo, nie jestem zrównoważony emocjonalnie, a to również nie powinno Cię interesować.
  29. RainbowSix Member

Skończyłeś? To spać! :D
  30. Zekdarrath Member

Swoją drogą - ciekawe kto mnie teraz ekskomunikuje za bluzgi na Jedyną Sprawiedliwą i Najmądrzejszą RainbowSix.

Łuhu, ależ mnie to ruszyło.
  31. insidious999 Member

No!!!!!!!! :p
  32. RainbowSix Member

Bardzo mi z tego powodu wszystko jedno. A teraz sio, zanim mnie zdenerwujesz :D
  33. Zekdarrath Member

Więc tak samo się nie panosz.
    Mam wrażenie, że uważasz się za "szefa" tego ruchu.
    "Hej, OpXxx to gówno, cuda wianki! Zarządzam OpYyy! Wiecie, co robić!"
    Próbujesz być szefem i prowodyrem i jedyną naj na tym forum?
    Ja Ci coś powiem. Egocentryzm i objaw błędnego koła to choroba psychiczna.
  34. insidious999 Member

Ależ emocje! Idę po popcorn i piwko a jak skończycie to podrzucę Wam dobry stary cytat ;)
  35. Zekdarrath Member

Raczej skończyłem.
    Może Jaśnie Pani Wielka Rainbow raczy wyjechać z ripostą? Czy nie? Brak słów? Trudno

Czekam na cytat, Ins : )
  36. EdmontV Member

Witam Wszystkich,

Uuuuu... widze, że tu iskry i drzazgi leca. Dobrze że ogien nie powstał :p

Jestem może i nowy na tym Forum ale jakis tam Staż mam i doświadczenia troszku też :) jak moge jakoś Pomóc to Chętnie
  37. Zekdarrath Member

38. EdmontV Member

Witam Zekdarrath'ea

Jak cos potzreba pisać. Postaram się pomóc.
  39. Anonymous Member

A może jednak Zekdarrath wkurwia ludzi bardziej, niż ktokolwiek inny na tym forum?
    mod edit:link removed
  40. Zekdarrath Member

Napisz na ten numer i zobacz czy działa

Edit: Anyway mówiłem że z dupy. Kiedyś się dowiesz, może ktoś do Ciebie napiszę i powie prawdę. Niech se wsadzą to w dupę.

Pousuwałem, jasne, bo nie chciałem już zawracania tym dupska. Specjalnie kurwa nie używałem Tor'a. Wiecie co? To śmieszne wręcz i nieprawdziwe. Można się tym co najwyżej podetrzeć, mówiłem że nikt z neta nie wie o mnie, lol :D

Po prostu wystarczy mnie nie tykać, bo nie lubię jak ktoś wyrzuca mi różne rzeczy. Domyślam się kto bólu dupy dostał.

Ah, na pewno tu są ludzie co mają rodziny i trochę to rozumią. Idziesz, by wyżywić kilka żołądków, wracasz, robisz obiad, i znowu zapierdalasz. Nawet nie wiedzą niektórzy, jak to jest, od 8 do 16, od 18 do 20. Nie wiedzą też, jak wolne dni jak ten cieszą mnie. Jeszcze was to spotka

Jak mówiłem użyć tego możecie do podtarcia tyłka - nie rusza mnie to, bo nie jestem aż taki, by wszystko mówić ludziom z internetu, a na stronach z "potrzebnymi" danymi też prawdy nie mówię. Bo po co? Żeby wydzwaniali do mnie?

Rozśmieszacie się, a ja teraz widzę, że ktoś z forum dostał bólu. Dlaczego? Prosty, psychologiczny trick. Tam jest informacja, o której nikt spoza forum nie wie.

Tak się właśnie wyłapuje kolaborantów, tchórzy i dezerterów, ośmieszyłeś się, drogi Anonymous.

Ps. założyłem bloga, jasne, ale nie podpisywałem się pod Anonimowymi. Secundo tak inrl nie wie nikt, że jestem gdzie jestem. Nie rozumiecie? Do każdego człowieka gra się inaczej. Bo zawsze potem wiadomo coś, ja pierdole, uczyłem się psychologii i socjologii. Ile jeszcze tego ośmieszania będzie waszego? Ah, wkurzyłem się z deka. Przepraszam.
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

Customize Theme Colors

Close

Choose a color via Color picker or click the predefined style names!

Primary Color :

Secondary Color :
Predefined Skins