No panienki,ilu Was tu jeszcze zagląda? Macie 7 (słownie: siedem) dni aby się zgłosić,jest jakiś sens coś tu tworzyć? Od razu uprzedzam: Anon onan miał rację,forum jest spalone a milicja krąży tu nadal. Jeśli chcecie działać to pierwsze co należy zrobić to założyć konto na exploit.im ( serwer jid) W torze znajdziecie info jak założyć tam konta,jeśli nie umiesz korzystać z tora to już nie mój problem. Stawiamy na bezpieczeństwo aby nie było tak że znowu kogoś z nas wsadzą za niewinność. Nie,nie będzie żadnych spotkań na IRCu nie wiem czy nikt nie zauważył tego że zawsze jak się pojawiała taka inicjatywa to 24/7 jedna osoba była online i nie był to ircowy bot a ktoś kto na shellu postawił sobie klienta i zapisywał logi,posprawdzajcie w pastebin jest pełno logów z Waszych spotkań,koniec z tym.Bezpieczeństwo to priorytet i mam wyjebane że komuś tor nie bangla (a w rzeczywistości nie umie ustawić sewera proxy pod tora). Jak już będziecie mieli te jid to szyfrujecie swoją nazwę użytkownika tym kluczem a następnie wysyłacie zaszyfrowaną treść tu w temacie. PEACE Code: -----BEGIN PGP PUBLIC KEY BLOCK----- mQENBFSGrxQBCAD88hVh0RtdBA9+pA3GUo8X6sLdOtZzX1nDTe2g0/fbBVxvtfWc XAczaEgOfM+VTzWWRBKmiShkTehi3DLWBVDgcu1U7AwcCjmYLLQervuSDSiF1MXL omOt/egSsT58sHoP5ik5KaZ4UoezUGe40TT80HVdcSMbD/Qw4TFaQBJE0HuStMiZ /61t2NE5b8cvEYqY5u4VwyGhJVz+LT89Y5Eam0FB743TG7Jus9iiSs1xDkh4KvNV q/MWoWIDKmeVFXlT83SI5sIhECNAiWuh3wM4jPUcYvQ752wpGrJS/kCtSCOBFaR1 sc5cOIhssYZdeZFU8Ke75Pc6XXrrr09sJjkvABEBAAG0IHMubC51IDxuaWVtYW1p bWVqbGFAZXhhbXBsZS5jb20+iQE3BBMBCgAhBQJUhq8UAhsDBQsJCAcDBRUKCQgL BRYCAwEAAh4BAheAAAoJEP3JAYYcXasuiN4IAINBeUgOeVfMcXq+UtJ0opSpzZnT KmLgJUSpk/p2ie31gPIAjbM/3XQScTvwu1RDQMKNYmAiyFB3rN9fVUM819ty9Abs QITKM/k2ngUu/XdgYJUbFINljZfH7Ppaa4RskgxwgtMMXwTaw3N3bJ4TC8HMcPBY OzUYm1DnVZO9K4qZoMdwNSI4nfpiD1lfDkBkT2H4qcHPFUke1E1AXVP+AXn/xNbD LECOk8JMv7YLep/K4BwS/omZGVRzEasxe0DrMiRpCxi3zDtB9vTb24jqO1sNYPeT HtKYbh4RXxHv+Ow8+Nnqr/tyH+5VnaSOsoX2Kv/4bNadoYOs9u1ZuLXYLv65AQ0E VIavFAEIANdnTGpBD4IQYceEVNhwxIMCNEB18cu41/gHy/0cqx2iyDSUCTHqL4TR wm4LkBGqCdgNz3P4YxC2Bv+hXgk6OWNp2juWQGu5FoHmlqbc+pwO/clvkrpO3cid RHfeFng2nDi4XzrUqUpX99V+2C/VrdWiTnAjhAauwmybXvHa4n1ZU2KY3Kzu0Wzg OVLQeOPPkCwmiqjFNwLV5J3H8WwtaMFikMUXyoOfM5nS+Gbob5wCA/f639LDHuQM k6lKSnmLVjbzszzjIoqF0TJHqY10/1melcU9ugtcagA4Im5rDvcycPF9hhCoNQqm bNqAgrS3ZuxaOD7RTqIrLoFOTaM0xwkAEQEAAYkBHwQYAQoACQUCVIavFAIbDAAK CRD9yQGGHF2rLhu5CAC3z61ynbuCNF/ow8PUbl+s40HG+BL5/+aYear/alMHGcng EpRgRVkG5JdTfLjwH0usGWP5aVV46JBjpCooglXVsQifWc/u7UorDkPNJsTMH3Gz +bU9ur5e1n64O12ulK57Rf83ct/q8wphcFi/c+r0py1bbfXdMw7YUFs+YLDkM0Ck 7n0lybx6qCcMkKGoHLyTzl4xCb5eM3DuFPwXayQTieJRGKPWoyN/YbIpk+QAHxga LQF9aKFegQnOFlDzgf5Mmb4XLQiin4irdeQXX9gmmpkRZoX/C1DBjMlrkJpChQ2H D3cFaO4hfsFEPwr0VdZ/BvGKSKH96dnnbkCtkajh =yPxz -----END PGP PUBLIC KEY BLOCK-----
-----BEGIN PGP MESSAGE----- Version: GnuPG v2 hQEMAzBDyWMFsanwAQgAoErIPidM7UJy0q3tpnCJ9/npasZVv0uCEh+pRYg1ysM1 Mt+Jh4wtc+7RHhZzq3Rq1SyIw53JQ12bSP670h/NY7ECMV13xXHVgZfWdF8dIOf8 Mq4fzgKpuImt4x3D5CdzX4nQm90Oecp8fJQn6WP6QL4QVY1wMdGl2KYFkoDuKKjw MgOpUGVLsLnqUyfsceeV/iR2H54w7AnmRj/X0NSN2hWtsIglaMn2+hZl6/5HG+T2 g+HtE8sClFuybyrAEr+sml7RgFg6pmmNcugJGIW5w19+b1jGcsDapYnXIlPfF7du Dk3+diCd32gkBxELSW/r1Z4xPkPaWT4qTybthi5HDdLAkgEPw50rxBTDGFyiUe78 sUkm8Z8FMlh7qudzDEu7tcxPguNWdWiOz/U9o9BMx5+wZbSgGtRDwq3Hzz2pucUE rNcKPejc+tJV5uAWRqikWqLqV83PdqEbPtF3H4O0dhQyGCPlivgLmFvW1wOeDdsl m4NsaAc5DunE38wM+svxQXAEaZo7LalJeNXODjsy/ZEXp7s4xCGK2Q48SEXB5j0G XXoVH3eGTCQ7lD3TxYVUCwhP+BZS14Aw2WWqJCDVd4NEPQY5myH8IJxO5Ek0Q3Q1 34F2uhTYjGjgHtqvDFPhyubqY4iWKBjzxSJTHp35w7mMUt1xv3nDbYX9s97zFv7T vhcY2B+4GHVYT7o0nPYGuWZCP9rXJHC014Ok3ukeemuoD96fMljp7GvrzGWp85w0 d5euxGugfqop1O3ZHQsRjTAiYb0kim//wNBDvc1QEkdWvOHF =Me5+ -----END PGP MESSAGE-----
-----BEGIN PGP MESSAGE----- Version: GnuPG v2 hQEMAzBDyWMFsanwAQf6AtIq+Rp92NKw0ykdAQ36a6JkLWMNvcUW6m1gl1LkrBa4 Nq/zomS2wznqbl6rVXGuBLh3VG7qR7xf0NlV/j9p7ReJnxZR3bAoWc4MlY/s0K9L oFm2CrOH8Dx61QZ8ftNj5OKo2PnbHhgbj5Hdw2oQC8sWCVQKuvDOUYVacEpdsR3p Tx1mVnsAsJjPpwFXxTl+iPzyZ9Upv4/DVgQQAjwXWvgEPGgykjsVHoPLVoQ+i2Hu zB5Bo7wHR6DbceRFYuAGOESO3HE6upTbpQjT2iESuRti81zd/uvXTSAsnouLJmdP vuF5CgX2zkH7QhEVxlmIftC2zWFI8byY7mEAKxDHUtJNAdD7GF9onq7z28hIjlFF oO/BrCrlGgLGHt5a1teVMy1yXLqRfqOaJCeiv7AM/vNuj5Y4CIiTlSF2FO+DKwCj KLxv0u04WawcpGqkNhc= =3Z4G -----END PGP MESSAGE-----
"pechowy-tor" od tyłka strony znz anqmvrwr mr gebpur bfbo fvr bohqmv v wnxnf betnavmnpwn orqmvr ob j qjvr bfbol gb zl avr qnzl enql qmvnynp n v fmpmremr gb jvqmr pvrmxb qbwfp qb cenjqmvjlpu bfbo pvrmxb m cebcntbjnavrz wrqlal xbagnxg wrfg gh wrfg an fgebavr zbmr pvrxnjn bcpwn olyb ol cbfgnjvravr cfryqb oybtn pbf wnx nabaud qb cebcntbjnavn v bcvfljnavn pb fvr myrtb j cbyfpr qmvrwr cbyfxn zn mqbyar bfbol nyr fcbtynqnwnp an so wnx cebsvyr cbjvrqmzl anfmr hzneyl v fgnjvnwn wnxvrf svyzvxv cbjvrqmzl fzvrfmar an lg gb fvr emltnp pupr v cbgrz avp qmvjartb mr avxg gh avr cvfmr cenjqmvjl wrfyv gra cvrefml tybonyal cemrxnm wrfg fxbcnal
Po to żeby w ogóle zacząć,jeśli chcemy cokolwiek zrobić to ma sens sprawdzenie ilu nas jest. Kolego 2x UP nie podesłałeś mi jid jeśli możesz załóż.
jeśli chodzi o mnie to podawałem napisz swoje zakoduj kluczem tym co kolega pierwszy napisał i pewnie kolega pierwszy będzie wiedział co już zrobić i jak zjednoczyć
I po tygodniu jaki mamy wynik? Zgłosiła się jedna osoba.. LilCrY dziękuję przynajmniej jest jakaś nadzieja. Zaraz wszystko ogarnę i zaczynamy „zabawę” ale o reszcie Ci powiem już na jid. Jeśli ktoś nadal jest chętny to zapraszam,chociaż nie wiem czy będe w stanie odwiedzać forum codziennie.
czekam kolego na wiadomość jak nie jtd (puki co tu żadnej wiadomości nie dostałem) to kontakt do mnie masz ja też tak codziennie mogę nie wpadać praca kobieta ogólnie nie zawsze czas ale wszystkich chętnych coś robić także zapraszam a chyba nie powiecie mi że założenie konta na exploit.im i połączenie przy 127.0.0.1:9150 (lub 9050 lepiej) jest trudne no już tak wam maksymalnie ułatwiam i w pgp wysłać wiadomość też banalne wystarczą chęci coś robić i robić to w słusznym celu
S.L.U. po tygodniu zgłosiła się jedna osoba, bo więcej tu nie zagląda. Poza mną i chyba Merkuriuszem. Tylko, że ja i Merkuriusz pamiętamy już setki takich rozkmin i zwyczajnie nie chcemy marnować czasu.
z takim podejściem to cokolwiek nigdy nie wypali powiem jak ja to widzę przeglądając forum widziałem tematy gdzie nowe osoby tu pytały o jakieś inne strony gdzie można by było rozmawiać bo tu nic się nie dzieje widziałem tematy gdzie była wiara w to że pośród dużej ilości bez sensowych inicjatyw były fajne które były olane pierwszy kanał komunikacji jest olany czyli coś gdzie można trafić do większej ilości osób po to by przyłączyły się fb powiedzmy nasze profile potrafią wystawiać "śmieszne" filmiki z yt i takim szitem rzucają w dużą ilość osób która dawniej polubiła i chciała coś robić coś pomagać a ci z kolei nie mają świadomości że coś się dzieje coś umarło fajną opcją też by było postawienie psełdo bloga coś jak anonhq (tak swoją drogą nawet sam dla adsense z chęcią bym to zrobił ) gdzie ktoś widzi że coś jest źle o coś trzeba walczyć ostatnio nalot na piratebay symbol wolności i od razu riposta była mimo że brak piretebay nie uderzył jakoś w moją wolność a tu kolega zakłada temat o podpisanie petycji i wchodzi na temat 19 osób i ta wolność może być w jakimś stopniu każdemu zabrana chowanie się po to torach po parę osób to dobry pomysł ale to pomysł będąc już w ostatniej kolejności za kanałami komunikacji gdzie można coś bezpiecznie myśleć coś bezpiecznie powiedzieć
Protesty przeciw ACTA nie były nawet naszą zasługą, ale media tak to przedstawiły, bo można było popierdolić o ultra-krypto-organizacji hakerskiej siejącej w Polsce anarchię i zbierać zielone od Kowalskich siedzących przed telewizorami.
Chuj wie ale niedawno bo pamiętam jak tu latałeś po WWP i waliłeś konia z podniety. Poza tym już nie bądź taki skromny. Kto mógł dorzucił cegiełkę. Ostatecznie nie wyszło źle.
Ale po kilku lekko-smiesznych, aczkolwiek udanych akcjach z ks.Bonieckim na czele <beka>..... jedyne co mozna tutaj robic to trololololololo.
Myślałem, że nikt nie patrzy Heh, teraz jak sobie myślę o tych akcjach z Bonieckim.. Ale z nas dzieciaki były.
Jeśli chodzi o Bonieckiego, to najlepszy był ten telefon w wiadomościach TVP Info hahaha... no i kurwa wywiad w Newsweek'u... to było zwieńczenie tej pięknej dziecinady
Ale jacy podjarani byliśmy, co to nie my, kurwa telefony, wywiady, pogróżki, nie zapominamy, nie wybaczamy. A organizacja tych akcji to już była full profeska: tydzień wykłócania się, którego syntezatora mowy użyć. Wszak wszystko trzeba było omówić i zaplanować. A i ten pedalski list otwarty. Było chyba z 5 wersji tego, zanim coś wysłaliśmy.
Zastanawia mnie, jakim cudem ktokolwiek uznał nasze działania za temat do telewizji. No serio, przecież to tak śmierdziało gówniarzerią na kilometr, że nie wiem, jak ktokolwiek dorosły mógł pomyśleć, że nasze pokraczne "protesty" mogły do czegokolwiek doprowadzić. Założę się, że ci redaktorzy Newsweeka i inni dziennikarze, którzy zajmowali się naszym tematem w czasach Bonieckiego/ACTA w trakcie przerw na kawę mieli z nas niezłe śmianie, tylko przed kamerami musieli udawać, że traktują to poważnie.
Na Bonieckiego to akurat sami was podpuścili bo bardzo im to pasowało. Możliwe zresztą, że odwalili też za was większość roboty bo pamiętam, że przynajmniej jeden z tych dziennikarzy bawił się w groźnego hackera używając różnych prostych narzędzi i opisał to potem w swoim artykule.
>najlepszy był ten telefon w wiadomościach TVP Info Dzięki XD Haha, było zaprawdę śmiesznie. Pamiętam jak siedziałem cały dzień przed telewizorem czekając na info nt. naszej "akcji"... o ziomy, ale znieogarzyłem, że miałem rozmowę nagrywaną i te moje wypociny trafiły bez żadnego maskowania do telewizji... no, ale byłem dzieciak, się sparzyłem, teraz ostro wjebałem z wyborami samorządowymi, niedługo Anonki będzie szansa nie tylko usłyszeć, ale także zobaczyć mnie w telewizji, ale to już trochę inna bajka. Powspominać nawet fajnie, idziemy do przodu, niektórzy muszą porzucić anonimowość (jak na przykład ja), aby stać się jedną z twarzy Andy'ego Lange i całego ruchu wolnościowego w Polsce. No cóż, pozostaje z tego miejsca pozdrowić Was wszystkich, elo baza.
* Rozgląda się nerwowo i chowa legitymację milicyjną * Tu nie ma policji... serio... no dobra macie mnie... Na prawdę nazywam się Michał Pała i pracuję w wydziale Internetowej (prawie)przestępczości zdezorganizowanej i szukam gimbusów, które są najniebezpieczniejsze dla naszego rządu i społeczeństwa, bo potrafią ściągnąć z internetu loic i kliknąć jeden przycisk i myślą, że dają popalić rządowi. Duuuuuużo nas już zamknęli... w poprawczaku... za przeklinanie i pyskowanie mamie. Postawił bota, na shellu i zbierał logi, a tu: W sumie napisałabym, że jeszcze tu jestem, ale nie zmieściłam się w tych 7 dniach
Serio już nikomu na tym nie zależy? LiiCry... Kontakt się urwał,nie ma go. Ostatnia nadzieja z tą jedną osobą która co prawda zgłosiła się po terminie ale jest. Jeśli ktoś byłby chętny instrukcja żywcem skopiowana z Torepublic: serwer na jakim zakładamy nasze jid to exploit.im W tym poradniku pokażę jak używać XMPP potocznie jabbera (jiD) + otr do rozmów w czasie rzeczywistym. Z tej strony ściągasz Pidgin: http://www.pidgin.im/download/ Z tej strony ściągasz dodatek otr do Pidgina: http://www.cypherpunks.ca/otr/index.php#downloads Instalujesz Pidgina Instalujesz plugin OTR Uruchamiasz Pidgina Konta->Zarządzaj kontami->Dodaj konta Wybieramy protokół XMPP Wpisujemy nazwę użytkownika np.wyjebkowicz Wpisujemy domena: exploit.im Wpisujemy hasło: np.wyjebkowicz Zaznaczamy "Zapamiętaj hasło" Na dole zaznaczamy "Utworzenie nowego konta na serwerze" Czekamy aż wyskoczy nam okienko w którym potwierdzamy zgodę na protokół SSL. Wyłączamy aplikację i uruchomiamy ponownie. Wchodzisz w Narzędzia->Wtyczki i zaznaczasz "Szyfrowanie Off the Record" Następnie klikasz Skonfiguruj wtyczkę a następnie "Generuj klucz" Teraz opiszę jak używać szyfrowania otr pisząc do kogoś. Na początek kliknij Znajomi->Wyświetlanie->Znajomi w trybie offline - ustawiliśmy po to żeby widzieć wszystkie nasze kontakty. Teraz dodajesz do znajomych np. mnie. Znajomi->Dodaj znajomego->Nazwa użytkownika i wpisujemy „slu@exploit.im" i ok. Teraz klikasz na głównej liście znajomych na mnie i otwiera sie okienko rozmowy. Klikasz na górze na OTR "Rozpocznij rozmowę prywatną. Teraz jak ja to potwierdzę to klikasz znów OTR i "Uwierzytelnij". Z okienka które się pokaże wybierasz "Ręczna wymiana kluczy" i "Dokonałem" No i szyfrujesz OTR. Taką czynność powinny wykonać dwie osoby które ze sobą piszą. Jeśli natomiast ktoś dodał Cię do znajomych i wysłał zaproszenie to z miejscu Twojego statusu powinieneś kliknąć na "Uwierzytelnij", żeby ktoś mógł widzieć czy jesteś online czy offline. Teraz nasze połączenie wygląda tak: TOR->SSL->exploit.im który podobno nie trzyma logów i znajduje się w rosji + otr które polega na podobnej zasadzie jak PGP(My widzimy normalny tekst a inni dziwne znaczki
Tylko zależy na czym? Macie jakies koncepcje/konkrety/cos ogranięte? Chodzi o to, że szkoda czasu żeby stosowac over9k zabezpieczen tylko po to żeby prowadzic nic nie wnoszące dyskusje. Tworzycie super kanały komunikacji tylko zawsze problem był w tym, że robicie je praktycznie po nic. Więc jak to jest?
Zależeć ma na tym aby odbudować Polskie szeregi anonymous,koncepcja oczywiście jest Na sam początek co widać po moich działaniach tu na forum; Zbieranie chętnej wiary - ludzi chętnych do działań,następnie chciałbym poznać poglądy każdego z zainteresowanych tak aby móc dokładnie zastanowić się i zaplanować wszystko na czym możemy się skupić.”Grupa” którą tworzę ma być podobna do anonymous,dołączyć może każdy zainteresowany,z tym że skoro działamy w zjednoczonej grupie każdy bierze udział w akcji jaką przeprowadzamy. Nie ma lepszych i gorszych bez podziałów,to że ja tworzę grupę nie znaczy że to ja jestem liderem,słowo każdego jest równe. Na samym początku gdy będziemy mieli już kanał komunikacji z clearnetem (myślę o Twitterze bo wg. mnie jest najlepszy). Żadnych stron www. Komunikować możemy się via JID chyba że będzie taka potrzeba to gdzieś w hidden services można będzie stworzyć jakieś małe forum gdzie dostęp również będzie miał każdy (VIVA LA POLICE) Jeśli ktoś się jeszcze waha/zastanawia i ma jakieś pytania to walcie śmiało w tym topicu. Zupełnie nie rozumiem dlaczego akcję z Bonieckim uważacie jako śmieszny OP,walczyliśmy w końcu o wolność słowa której anonymous są zwolennikami. To na razie na tyle,czekam na pytania,chętnie odpowiem.
W sumie zależy co przez to rozumiesz bo słowo "Anonymous" w tym kraju wywołuje już tylko ataki smiechu i uśmieszki politowania dzięki defece timom, dawidkom ze zjednoczonych.net i innym poważnym rewolucjonistom ganiającym w maskach. No ale dobra przyjmuje, że chodzi po prostu o jakąs anonimową społeczność i tyle. W każdym razie nie ma tu czego odbudowywać bo "szeregi" które tu były, a składające sie z osób uchądzących za najbardziej 'ogarnięte' okazywały sie gówno warte. Jeśli już to tworzyc cos nowego bo odbudowywac niema czego. Znowu skupiasz sie na kanałach komunikacji przez które będziecie komunikować.... no wałsnie, co? Motywujące i smieszne obrazki bedziecie wstawiac? Nie napisałeś jaki był by główny cel istnienia takiej grupy nie mówiąc już o ewentualnych działaniach czyli jakich/w jaki sposób? Stary ja doceniam zapał i w ogóle ale jak chcesz osiągnąć coś więcej niż puste pierdolenie bezpiecznymi kanałami komunikacji to musi być to coś dobrze przemyślanego w najważniejszych aspektach funkcjonowania którymi 'kanały komunikacji' nie są.
1. Z pewnością nie podpisywałbym się jako anonymous polska 2. Chcę stworzyć coś nowego,szukam jedynie osób które chcą coś zrobić a nie pierdolić od rzeczy - właśnie dlatego na tym forum żadnych konkretów nie przedstawię,zalewacie ten temat spamem,chuj wie po co [ a nie,zaraz,momencik... Witam szanownych panów milicjantów]. Takie forum dla anonymous to P-O-R-A-Ż-K-A nie mam pojęcia w jaki sposób ktokolwiek mógł zebrać się tutaj,na otwartym FORUM i dyskutować o czymkolwiek. Macie tu nicki [w sumie to mamy] nick powiązany jest z każdym Waszym postem i tematem,jeden błąd nie podłączenia się do TOR/VPN i milicjanci z miami wiedzą o was wszystko. M.J czekam na Ciebie na jid na forum więcej się nie pokazuję,spamujcie do woli dzieciaczki ;]