Jak ktoś napisał w którymś z tematów (nie pamiętam jakim), ruch Anonymous w Polsce nie ma ponoć sensu bez KS. Ale w naszym kraju jest przeciwnik równie groźny, a również bardziej znany i sądzę, że z nimi powinniśmy walczyć, nasz ruch zyskałby głębszy sens istnienia, a poza tym nasza walka z tą zarazą przysporzyłaby nam dodatkowej, pozytywnej sławy. Miałoby to być coś na wzór #OpBlitzkrieg, ale jedynie na skalę kraju. Co wy na to?
W polsce Anonymous nie ma sensu bo nie ma z kim walczyc? np. mamy skorumpowaną i zgniłą klase elit politycznych i finansowych która wyzyskuje całą reszte i powoli zniewala społeczenstwo... wrogów nam nie brak wierz mi.
Popieram idee walki z Neonazistami , w wolnych chwilach możemy się zająć tym "ścierwem" , są oni równie niebezpieczni jak KS. a póki co jest ich mało.
Powinniśmy patrzeć politykom na ręcę i tym się zająć. W Ameryce robi to WikiLeaks, w niektórych krajach nie ma takiej potrzebny, a nie które czegoś takiego nie mają np. Grecja. Niech poczują w końcu, że nie są bezkarni.
Oczywiście że możemy działać, tylko pytanie od czego chcielibyśmy zacząć? Film na yt o tym jacy to są źli naziści którzy organizują się na stronie takiej i takiej, i co dalej? Możliwości działania jest wiele, pytanie co chcemy zrobić? Nagłośnić sprawe? Uprzykrzać się członkom strony? Spamować? Rozwieszać plakaty po mieście? OpBlitzkrieg było operacją nielegalną, więc jeśli macie na myśli coś podobnego to lepiej omawiać to gdzie indziej. Nie chcę nikogo demotywować ale nic z tego może nie wyjść.
W takim razie nie pozostaje nic innego jak zebrać do kupy ludzi zainteresowanych w akcje, podzielić się zadaniami i działać. Jeśli następna faza ma być omawiana gdzie indziej to najpierw trzeba by zebrać listę chętnych, tak by móc wszystkich z odpowiednim wyprzedzeniem poinformować.
@Up No to ja się piszę Miałem wbić na irc'a wtedy (8 marca chyba) ale niestety, byłem czymś innym zajęty.
Jeżeli już mowa o operacjach jakie można by wykonywać w Polsce; myślę że sprawą którą mieści se w profilu naszej działalności jest sprawa soli przemysłowej która pojawiła się w produktach spożywczych. Społeczeństwo ma prawo wiedzieć gdzie znajduje się potencjalne zagrożenie, a dopiero potem decydować o zakupie.
Co do soli, to muszę się jeszcze doedukować na ten temat, nie byłem od 2 tygodni na tv (to raczej dobrze ), a o soli nie chciało mi się czytać.
Co do soli to podobno nie jest szkodliwa więc bez paniki, - nie będziecie świecić w nocy. Pomijam że to nijak się ma do tematu bo offtop na tym forum to chyba jakaś tradycja
Hmmm... czerwoniakami zajmiemy się później, ale masz rację... Sądzę jednak, że najpierw trzeba się zająć neonazistami, bo są bardziej skorzy do wytępienia wszystkich "be" narodów i są bardziej gwałtowni. Ale nie martw się... wszystkich dosięgnie sprawiedliwość. A jej ręką jesteśmy My.
Hah, ręką sprawiedliwości nie jesteśmy i raczej nie będziemy. Spójrzmy prawdzie w oczy, nie uda nam się ich ukarać, nie zapędzimy bandytów do więzienia. A na tym forum nie podejmiemy nawet żadnego działania ambitniejszego niż plakatowanie i spam, zrozumiałem to niedawno i trochę za późno. Nie mówie że to niepotrzebne, wiadomo że każde działanie będzie lepsze niż siedzenie w domu, ale trzeba zrozumieć że nijak się mamy do pieprzonych szeryfów. Roboty na tym forum jest pełno ostatnio. A wojna z nazistami to walka z wiatrakami. Jak to gdzieś kiedyś przeczytałem - Chińczyków jest miliard, wszystkich nie zabijesz.
[USER=73289]SandThe[/USER] - Raczej niewielu miało na myśli totalną i natychmiastową likwidację nazistów. Ale co myślisz o uprzykrzeniu im nieco życia? Spam się do tego zalicza, a skoro robimy to dobrze, to czemu by nie spróbować
Wiem że nie chodzi o ich likwidacje, musielibyście być kompletnie szaleni by chociaż myśleć że da się ich kompletnie zlikwidować. Chodzi o to że spamem nic na tym polu nie załatwisz, masz może skrzynkę email na serwisach pokroju: interia, onet , gmail czy o2 ? Ja przyznam się że mam pewne stare konto, i codziennie dostaje ogrom spamu z reklamami produktów, usług czy firm. Nie odczułem by w jakiś sposób uprzykrzyło mi to życie Gdy chodzi o określoną firmę np. to owszem spam się sprawdza, zajmowanie linii telefonicznych, wysyłanie maili do obsługi klienta, wysyłanie faxów itd. Ale jeśli chcemy spamować ludzi o określonych poglądach to tak jakbyśmy chcieli zaspamować chrześcijan. Jak to niby zrobić? Jeśli chodzi o sam portal to również spam nie jest zbyt skuteczny. Taka wojna szarpana jest poprostu nie opłacalna, ile będziecie spamować? Wyślecie po pareset maili? Chyba nie myślicie że ktoś będzie je czytał -.-
Lol, fajnie to zabrzmiało, Sand "Wiem, że nie chodzi o to, żeby ich wszystkich pozabijać. Musiałbyś być szalony, żeby myśleć, że dasz radę zabić wszystkich".
O ja pierdziu, wszedłem na temat, który napisałem i walnąłem głową w stół... -.- Dobra, małe info dla Anonów z Białegostoku, dotyczy nazioli. http://cia.media.pl/bialystok_zaproszenie_na_demonstracje_antyrasistowska_0 I info a pro po tego wydarzenia - http://cia.media.pl/bialystok_neonazistowscy_mordercy_panosza_sie_w_miescie Oraz coś o naziolach w Pile: http://cia.media.pl/pila_faszystowscy_bandyci_szaleja
Anonimowy Pomysł Na... Neonazistów! Spójrz na mnie. Dobrze. Teraz spójrz na nazistów. Teraz spójrz na nasze forum. Teraz na ich, lub jakiekolwiek forum. Pomyśl. Co nam dobrze wychodzi? Trolling. Co powstrzymuje sprawne działanie ich lub jakiegokolwiek innego forum? Trolling. Wiesz już, do czego dążę, prawda? Rejestrujmy się na faszystowskich forach i wyrzućmy tam z siebie nasze trollerskie zapędy. Nie bądź obojętny. Powkurwiaj nazistów.
lulz... Czekaj, w sumie niegłupie... -,- Można ich zawsze powkurzać i sprowokować - możliwe, że ludzie zwrócą uwagę na wkurzonych nazioli...
W sumie spójrzmy na to od strony technicznej - wkurwieni naziści będą robić wokół siebie więcej szumu, więcej ludzi zwróci na nich uwagę, więcej ludzi się uświadomi... A nawet jeśli nie, to pomyślcie - ile z tym będzie zabawy i robienia sobie jaj~ Sama frajda, czysta rozkosz. Przewspaniała puenta, milordzie.