Witam Mam propozycję (termin godzina itp do ustalenia) Co powiecie na to aby wszyscy anonimowi w maksach wpadli na znaną stronę ChatRoullette.com W ostatnie dnie zrobiłem test kilka osób pytało o maskę, anonimowych i fejkową #OpFacebook zakładając że dziennie z tego chatu korzysta około 15tyś osób jednocześnie szansa poinformowania ludzi o Anonymous jest większa w grupie niż w pojedynkę. Jeśli jednak ktoś nie ma kamery internetowej to w niektórych sklepach tanią kamerkę można kupić już od 30zł, możemy także poinformować kolegów z poza Polski na tym forum w tedy będzie nas jeszcze więcej. Co Wy na to? Lista: 1.Adronix 2.jaunesse.doree 3.Anon.Duriel 4.0.32359279955933379 5.anonmzghj 6.zortzmf 7.IMarcin 8.TheLeftistAnon
Mi jest to bez różnicy który portal wybierzemy lecz chodzi tu o podejście im więcej Nas będzie tym większy przekaz
więc najpierw zbierzmy polską ludność do tej akcji a później poinformujmy o tym członków z po za granicy lista osób chętnych do wzięcia udziału w pierwszym poście.
Nigdy z tego nie korzystałem. Nie mam przekonania do pokazywania swojej twarzy nieznajomym ludziom, w tym zboczeńcom. Czasami pisałem na Omeglu i wnioskuję, że znalezienie kogoś, kto zechciałby nas wysłuchać zajęłoby sporo czasu. Spora część ludzi wchodzi tam z nastawieniem na cyberseks, nie zaś, by słuchać o Anonymous. Czy się mylę?
I właśnie po to nam maska na chatroulette niektórzy ludzie jednak zainteresowani są maską czasem też pytają o anonimowych itp (od jakiegoś czasu siedzę przed komputerem w masce z włączoną kamerką i sprawdzam jak ludzie na to reagują) jednak gdyby np. Osoba X kliknęła "next" aby wyszukać kolejną osobę i zauważy wielokrotnie innego człowieka w takiej samej masce to chyba się tym zainteresuje (mnie by interesowało :x) możemy douczać ludzi że nie jesteśmy hakerami którzy rozpieprzają wszystkie zasoby internetu (dziś pojawił się człowiek który prosił mnie o wykradzenie bazy danych z jakiegoś tureckiego serwisu o serii gier GTA) myślę że to by zadziałało. Lub też jest możliwość wpadnięcia na polski serwis fotka.tv (można założyć anonimowe konta) i założyć wiele kanałów ludzi w masce To są moje pomysły ale oczywiście wariant globalny to Chatroulette lub Omegl
Ja niestety nie mam maski, a zdjęcia nieswojego, czy grafiki komputerowej nie chcę wrzucać. Można tą maskę kupić za mniej, niż 50zł? Bo takie ceny ostatnio widziałem na allegro.
The plan is to go on chat roullete, or any other public video chat website and explain to all of the people what do we stand for. This would seem to be working if a lot of people would try to do it, as if only few of us would, no one would notice that it is a bigger action and it wouldn't seem interesting enough to direct the people's attention here. Ja się piszę na tą akcję.
Hmm, good idea, I think. More languages - more people. More people - better results. What about post it on other forums? Chatroulette is global.
UWAGA Polskich chętnych zbieram do 20 Listopada 2011 (jeśli nikt nie będzie zgłaszał się przez dłuższy czas zamknę rekrutację wcześniej i ruszam na ogólne forum zbierać anonimowych z po za polski) To 20 November collect anonymous in Polish and then write an official post with the current list on the main forum in order to collect the rest of the anonymous
Zapewne niektórzy i tak zapomną/stchórzą/coś im wypadnie. Modek podklej nowy temat w którym będzie opisany tylko czas akcji bez zbędnych informacji, każdy zainteresowany będzie wiedział co robić. Sugeruje podklejanie każdej takiej informacji, będzie to forma newsu na forum. @down. Własnie o to mi chodzi.
Wiadomo, kiedy odbędzie się akcja? Gdy już wszystko będzie jasne, założę informacyjny sticky thread bez możliwości odpisywania. Ten temat zaś niech wam posłuży do rozmowy.
To jest jeszcze do ustalenia więc może ktoś zaproponuje konkretną datę (tylko oby nie 11/12 listopad nie będzie mnie w domu ) i wtem zaczynamy zbierać ludzi z zza granicy jeśli już lista będzie kompletna dam tutaj i na głównym forum znać co i jak
UWAGA od teraz zgłaszamy się tutaj http://forums.whyweprotest.net/thre...f-information-rally-world.96126/#post-1947798 ten temat służy jedynie do dyskusji w języku Polskim
No tak, ale angielski to podstawa. Chociażby dla tego że można rozumieć utwory iron maiden {(a tak nawiasem to wolę rosyjski)bez podtekstów politycznych}
Może by tutaj podlinkować info o akcji albo chociaż same info o datach wrzucić? http://www.facebook.com/groups/165687156793507/
Hmm, a tak BTW: Start Date: Nov 8, 2011 07:16 PM End Date: Nov 8, 2011 07:16 PM Data i godzina póki co nie jest podana rozumiem? Bo wydaje mi się, że łatwiej będzie zebrać ekipę na konkretny termin...