Customize

OpNoFuckingHacking

Discussion in 'Polska' started by Anonymous, Jan 24, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Anonymous Member

Od zagranicznych Anonów dowiaduję się o planowanych tutaj atakach hakerskich z użyciem jakichś skryptów czy chuj wie czego. Nie będzie to tolerowane - na WWP nigdy nie było wolno planować nielegalnych działań i dlatego cieszy się ono ciężko wypracowaną dobrą opinią w społeczności Anonymous, którą to opinię wy rozpierdalacie atakami na policja.pl, stronę marianów, pajacyka czy choćby stronę Stowarzyszenia Smakoszy Rzeżuchy. Od teraz KAŻDY przypadek planowania, omawiania czy promowania nielegalnych działań będzie karany NATYCHMIASTOWYM banem. A Ci, co wcześniej planowali jakieś ataki hakerskie tutaj, niech czują się ostrzeżeni. Jedyną wątpliwą prawnie działalnością dozwoloną tutaj jest spam, a i to bez przesady, aby nie przerodził się w agresywny DDoS. Żadnych włamań, żadnych kradzieży kont, łamania haseł, zamieniania treści cudzych stron internetowych na własne, LOICa, DDoSa, ani Emacsem przez Sendmail.

A temat o fazie drugiej OpAntiACTA, jako główne miejsce tych dyskusji, zamykam
    • Like Like x 13
  2. Zekdarrath Member

Było mówione to paredziesiąt razy, że nie tolerujemy nielegalnych ataków. Ale widocznie trzeba kilka razy powtórzyć.
    • Like Like x 2
  3. IMarcin Member

W większości się zgodzę, ale smakoszy rzeżuchy tolerował nie będę. Trzeba zniszczyć wszelki ślad po nich.... to czyste zło
    • Like Like x 8
  4. Polski Member

Ja sie obawiam jednego, a mianowicie tego że neokidy które dostały narzędzie do DDoS-owania zaczną sie bawić w sieci... Da sie zaobserwować na kanałach irc że to jest banda a nie GRUPA. Krótko mówiąc oni są popierdoleni!
  5. m4573r Member

Tak jest dokładnie, bo teraz każdy 14-latek chce "być w Anonymous", bo mu się popierdzieliło z pokemonami i filmami o hakierach.

Pierwszy rzut ataków na serwery rządowe był ok. Boni stwierdził, że do niego wreszcie dotarło, co sądzimy o ACTA, ale nagłośnienie medialne całej sprawy miało też swoje minusy. Jak w telewizji puszczali westerny, to każdy gnojek chciał być Lucky Luke czy jakiś inny piękny Johny. Dodatkowo sprawę podsyca moda na "JP", "CHWDP" i tak dalej, więc wydaje im się, że atak ddos na stronę policja.pl czyni z nich superbohaterów i Krecików-czołowych-działaczy-podziemia.
    • Like Like x 3
  6. RainbowSix Member

Wrócą do Pokeballa szybciej niż myślisz. Matka się dowie, że paczą i się skończy script kiddie day.

Nie wiem jak kolega, ale ja tam JP rozwijam jako Jebać Pascala :p

Albino, no generalnie to powiało chłodem...
    • Like Like x 4
  7. maQu1 Member

Orędzie do narodu ;), @up jestem za
  8. m4573r Member

Oby, bo mam wrażenie, że więcej z tego szkody, niż pożytku. W innym wątku właśnie próbuję wydusić od jednego takiego, po jaką cholerę zamieścili na pastebin i profilu FB Anonymous Polska fałszywe hasła do poczty polityków.

No to gotuj bez Pascala. Zawsze twierdziłem, że żabojady nie umieją gotować :)

Edit: Poprawiony cytat.
  9. RainbowSix Member

Nie o tego Pascala mi chodziło, ale co tam. Też jest pasqda :p
    • Like Like x 1
  10. m4573r Member

Oj, tam. Ten czy tamten...
    Obydwu nie rozumiem :)
  11. No i dobrze, że stanowcze nie zostało powiedziane, niezależnie od oceny samych działań, to to nie jest miejsce na rozmowy o nich.
  12. Anonymous Member

Tu chodzi o język programowania bo wydaje mi się że Ty myślisz o tym Paskalu jako jednostce ciśnienia ^^ (jeśli się mylę to wybacz)
    Popieram to, chcecie sobie atakować ? To spierdalać na irc chanele (wara od tych z WWP) i róbcie co chcecie tylko nie podpisujcie się pod anonymous to tyle

a teraz żegnam;
    Siusiu, paciorek i spać bo już dawno po wieczorynce
    • Like Like x 1
  13. m4573r Member

Mylisz się i wybaczam. Nie załapałeś.

Boli mnie, że Twój post jest napisany w sposób sugerujący, że razem z RainbowSix popieramy ataki. Nie wiem, jak RainbowSix, ale ja owszem, popieram, ale te, które mają ręce i nogi. Nie uczestniczę w nich, nie wspomagam, po prostu jestem za, co nie znaczy, że zamierzam łamać zasady panujące na forum WWP.

BTW: A ząbki umyć? Jak Ci zębowa wróżka szczękę opierdzieli, to będziesz bobowitę wpierdzielał.
  14. RainbowSix Member

A gdzie ty u diabła widzisz, żeby Adronix sugerował, że ja popieram tutaj cokolwiek albo kogokolwiek?

m457r pewnie myślał o tym śmiesznym kucharzu. Mnie chodziło o pewien zabawny język programowania, jak Adronix zauważył. Ufff. Mam dość.
    • Like Like x 1
  15. maQu1 Member

Bez sensu takie dygresje i dywagacje które w niczym nie pomagają , każdy wie że mamy wspólny cel który prowadzi do sprzeciwienia się systemowi jaki chcą nam wprowadzić ;)
    • Like Like x 1
  16. insidious999 Member

Ale z nią nie pogadasz ;) Musisz się przyzwyczaić
  17. m4573r Member

... dorzucając do tego jeszcze jednostkę ciśnienia. A potem wyjechał jednym ciągiem:

No i dobra. Koniec tematu.
  18. Yogoro Member

Adronix,
    Nie wiem co gorsze. Przewrócić jakąś głupią stronę i dać znać światu, że coś nie gra, czy siedzieć na forum i mówić, kto może podpisywać się pod tą marką, a kto nie. Duża część użytkowników zainteresowała się wwp przez ataki, a została na dłużej i to nie z powodu ataków. 'Spierdalać na irc channele, z dala od wwp'. Jak tak zachowuje się anonimowy, to czekam na jakiś nowy odłam, chyba. Mamy regulamin, a moderator, żeby usprawnić sobie pracę ostrzegł nowych. Nie będziesz mówił, kto może zostać anonimowym. Jak napisał kolega, maQu1 wszyscy mamy wspólny cel i to jest najważniejsze
  19. AnonArmin Member

Popieram Twój post kolego.
  20. PanBiceps Member

Tak. Kazdy moze zostać anonimowym, tylko że większosc ludzi ogranicza swoje działania do wklejania obrazków z kwejka na fejsa przeciw Acta a nawet petycji im się nie chciało wypełnić... poza tym przez tą sprawe z ACTA przybyło myśle sporo osób (ja także, ale nie tylko z tego powodu) którzy po prostu zapomną o anonimowych kiedy ta sprawa ucichnie
    • Like Like x 1
  21. Zekdarrath Member

Boże, jak tu dzieciarnia szuka hakera i tylko po to się rejestrują. (tzn te dzieci)
  22. Anonymous Member

Boshe czy ja piszę tak nie zrozumiałym językiem ?
    Mówię Ci że nie możesz zostać Anonimowym ? Nie

To akurat przekaz do tych którzy zakładają tematy o DDOSach, pytają co za to może grozić itp.
    Chodziło mniej więcej o to, że jeśli chcesz sobie wykonać atak to nie zakładaj o tym tematu na tym forum ani na IRCu który należy do WWP bo to nie miejsce do tego. Anonimowym może zostać każdy nawet kurwa moje rybki które utopiłem w spirytusie. ツ
  23. Takaoo Member

no bo duzo osob mysli ze anonymous to hakerzy i ze jak wejda na forum i pospamuja o ddosach i w ogole tego typu "zabawach" to otrzymaja pochwale i nei wiadomo co jeszcze. A gdy widza jaka jest rzeczywistosc ida stad i tu nie wracaja. Taki jest moj punk widzenia, a co do przemowienia zgadzam sie
  24. Chciałbym podkreślić że społeczność Anonymous opiera się przede wszystkim na braku zasad jako Anoni możecie DDoSować, łamać hasła niszczyć strony i robić co wam się żywnie podoba dla dobra sprawy ALE jako użytkownicy tego forum, tego forum które nie popiera nielegalnego aktywizmu nie możecie proponować czy chwalić się swoimi nielegalnymi działaniami. Nie wiem dlaczego zamknąłeś temat dot. fazy drugiej co jest dla mnie zupełnym absurdem bo mail stormy są dozwolone przeprowadzaliśmy i będziemy je przeprowadzać, a ty sam w nich uczestniczyłeś, więc zamykając temat zachowujesz się z całym szacunkiem jak hipokryta. Nie będę teraz go otwierał ale chciałbym abyś przedyskutował ze mną te sprawe na PW
    • Like Like x 5
  25. Anonymous Member

Ale jeśli szanowny Anonek dostanie jedynkę z np. Fizyki to hakowanie librusa czy innego dziennika elektornicznego pod znakiem anonymous nie wypada^^(no chyba firma ogranicza komuś wolność słowa lub wspiera kościół scjentologiczny czy łamie coś z czym walczy Anonymous[ a z Twoją jedynką w dzienniku czy siecią serwerów kolegi z klasy (jeśli na jego forum nie ma nic co wymieniłem wcześniej)] Anonimowi nie chcą mieć nic wspólnego). Ataki na strony rządowe jako strajk przeciwko A.C.T.A sam popieram, ale czy ktoś widział żebym na tym forum pytał jak,co,dlaczego zrobić w tej sprawie ? Na pewno nie.

I teraz taka mała rada/podpowiedź dla każdego nowego użytkownika:
    WhyWeProtest.net nie jest miejscem gdzie nauczycie się być super l33t haxxiorAmi leCz forum na kTórym dziAłamy legalnie organizując PaperStormy/MailStormy/Manifestacje itp.
    Chcesz nauczyć się pisać "rzeczy które będą niszczyły inne rzeczy" ? naucz się na początek języka C i przeczytaj książkę: "Kod Ukryty język sprzętu komputerowego i oprogramowania" Charles'a Petzold'a

Peace !
  26. Wyrywasz zdania z kontekstu zmień ten cytat na całe zdania a nabierze one zupełnie innego sensu, właśnie to chciałem przekazać że jak Anoni możemy sobie robić co nam się żywnie podoba bo nikt nie określi kto jest tru anononem a kto nie ale jako "Anoni z WWP" czyli użytkownicy tego forum możemy proponować tylko legalne operacje.
  27. sili Member

Nie popieram ataków na wyżej wymienione serwisy ale jak możecie zabraniać łamania prawa?
    Czy założenia waszej grupy nie były inne?
    Jak chcecie dojść do słowa cały czas respektując prawo, gdyby nie te ataki na strony rządowe to pewnie mieli by was w nosie.
    Czy atak na tą stronę pedofilską (lolita coś tam) nie był słuszny? (a jednak było to łamanie prawa)
    Prawo nie zawsze jest sprawiedliwością.
    • Like Like x 1
  28. m4573r Member

Nie zabraniamy łamania prawa jako Anonimowi. Zabraniamy łamania prawa jako użytkownicy WWP ze względu na dobre imię tego forum i nie tylko.

Czytaj ze zrozumieniem.
  29. No i właśnie o tym napisałem to chciałem sprostować ! :)
  30. Nobodyxq Member

no ok rozumiem, w takim razie skąd można dowiedzieć się i jakoś pomóc w akcjach hakerskich jakich jak te na stronę rządu ???
  31. Nobodyxq Member

oczywiście rozumiem, że Anonymous to nie tylko hakerzy ale będę powtarzał, że akcje hakerskie dają nam najwięcej tak na prawdę
  32. mra Member

Jak się chcę na prawdę pomóc, to się samemu do tego dojdzie bez potrzeby robienia z siebie trolla. Jak już na naprawdę ci nie wychodzi, to chociaż byś pomyślał i respektował nasze zasady i spytałbyś się po cichu kogoś na pw.
  33. Proaktyn Member

Jak ja chciałem coś zrobić i pomóc to część maleńką uzyskałem tu na forum a resztę sam wyszperałem w necie ;)
  34. Anonymous Member

Numerek, zamknąłem temat o OpACTA fazie 2, bo to, co tam planowaliście, to był DDoS. Nie MailStorm, lecz DDnS, bo doprowadził do przeciążenia serwerów. Uzyskaliśmy zgodę administracji na MailRtorm, bo była pewność, że nasze kilka maili będzie jedynie pokazem naszej obecności, niczym więcej. Tamte maile zajmowały mało miejsca i nawet, jak było ich kilka tysięcy, nie czyniły żadnej szkody. Teraz za to planowaliście coś innego: nie głupie parę tysięcy maili, lecz porządny DDoS, czego mieliście świadomość, jak wynika z waszych wypowiedzi w tamtym temacie. Poza tym poinformowano mnie też o planowanych tam atakach na strony policji i chuj wie czego jeszcze, dlatego reakcja była konieczna. Temat wkrótce będzie przeniesiony do Archive albo Garbage, jak tylko będę miał łatwiejszy dostęp do internetu.
    • Like Like x 1
  35. Nobodyxq Member

No dobrze dobrze kolego, wiem jestem początkujący i muszę się jeszcze trochę nauczyć, to mój pierwszy dzień tutaj i chyba za dużo informacji jak na jedną dobę chciałem pozyskać. :)
  36. sili Member

Swoją drogą, kto normalny planuje atak hakerski na forum?
    Ja bym się bał coś takiego przeprowadzać ze swojego komputera, co dopiero rozmawiać o tym na forum czy nawet na gg.
    • Like Like x 1
  37. RainbowSix Member

Swoją drogą to chcecie brać udział w super hiper duper pro haxxiorskich akcjach, a nie potraficie wyszukać o nich informacji, bo nie ma ich na tym forum? Serio, coś mi tu nie gra. Do używania kanałów informacyjnych i ataku na cokolwiek trzeba mieć nie tylko wiedzę, ale przede wszystkim minimum inteligencji.
  38. Freaky Member

Uważam że robicie dobrze. Powinni być Anoni, którzy rozpirzają system atakami hakerskimi i powinni być Anoni, którzy robią coś w imię swej ideologii mniej nielegalnymi metodami.
    • Like Like x 1

39. Błagam Cie Albino nie bądź hipokrytą Pozwolisz że zacytuje twoje słowa :

Na PW :

numerek :
    Albino
    Więc dlaczego nie stosujesz się do tego do czego kazałeś mi się stosować ?

Temat dotyczył normalnej akcji i normalnie ją przeprowadziliśmy, ktoś zaczął planować DDoS i co robi moderator usuwa tamte posty i pisze że to forum nie służy do nielegalnego aktywizmu NIE zamyka temat i chce go przenieść do archiwum - to ma sens. Nie mam za bardzo teraz czasu by się w to bawić ale dobra skleje te posty o DDoSie i usune a ty staraj się nie zamykać wszystkich temat w momencie kiedy ktoś napisze w nich o DDoSie

@edit

Nie miałem czasu na dokładną selekcje postów więc usunąłem ostatnie 220 i otwieram temat. Wiem że połowa z tych postów nie nawiązywała do DDoS ale podziękujcie kolegom. Temat z powrotem odtwieram i prosze już o nie rozmawianie o nielegalnych akcjach. To tyle Albino Ciebie prosze abyś się stosował do tego do czego każesz się stosować innym.
  40. Mr Tech Member

Anoni kurwa... (wybaczcie to przez zaliczenia) "We are a Legion" a nie grupa dzieciaków która przerzywa pierwsza miesiaczke. Mamy sie wspierać..." Droga administracja przepraszamy za planowane "ataki" to sie nie powtórzy. " - temat zamknięty... Co prawda nie oszukujmy sie ze cześć z nas nie hackuje :) (z góry przepraszam). Uważam po prostu ze napierdalanie kolejnymi komentarzami o waszych prywatnych odczuciach jest bezsensu :). Luz miesiaczka trwa ok. 3 dni ;). Także Administracjo proszę zamknąć temat albo jesli podpadlem dać "bana"... I pamiętajcie... We oznacza my... Czyli We are Anonymous :)
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

Customize Theme Colors

Close

Choose a color via Color picker or click the predefined style names!

Primary Color :

Secondary Color :
Predefined Skins