Moim zdaniem źle się zabieramy do tych Op. Gdybyśmy założyli konto na fb dla tej operacji czy jakiejkolwiek innej i rozprzestrzeniali link do tego konta, zyskalibyśmy większe poparcie. Poza tym prawdopodobnie zyskalibyśmy poparcie wśród ludzi spoza Anonymous. Wielu Anonów nie udziela się na żadnych forach ani IRCach, a szukają jedynie jakichś akcji na fb właśnie. Sam zastanawiam się nad porzuceniem tego forum na rzecz bardziej anonimowego organizowania akcji na facebooku. Takie organizowanie Op jest bardziej anonimowe, skuteczniejsze, łatwiejsze i daje większy rozgłos.
Ogólnie to zbyt dużo informacji wypuszczamy. Podaliście info jak krok po kroku pomóc atakować strony sejmu itp podczas startu "polskiej rewolucji" (ACTA) i teraz gdzie bym nie wszedł na IRC "Anonów" to wszędzie siedzą jacyś ludzie już niekoniecznie dzieci i atakują różnorakie strony. Trzeba uważać co się publikuje... bo można zaszkodzić ;/
A co jest złego w fb? Na samym fb jest więcej Anonymous niż na wszystkich znanych mi forach i stronach Anonymous.
To że nie są to Anonymous, to że chujowo działa na proxy, tak hiper chujowo że nie wiem komu by się chciało tam pisać. To że jeśli nie będzie proxy to zainteresowani są w stanie poznać nasze IP w 5 minut, albo po prostu przez policję w minutę.
jeśli chodzi o masówę, to już chyba lepiej spamować informacje na kwejku, przynajmniej wtedy będziemy chociaż trochę anonimowi.
Po ilości FB crazyyyyyoli stwierdzam, że pomysł nie ma żadnych szans niestety chyba że jako kanał info w 1 str.
Witam Jestem programistą z Ukrainy, mamy zbuntował się przeciwko rządowi, jeśli chcesz dołączyć. Będzie napisaćprogram dla Ciebie, Polacy przez pełnomocnika
Could you write it in english? Google translate is horrible, so it would be much easier to talk in english
Dobra zauważyłem błędy google i rozszyfrowałem. "Witam jestem programistą z Ukrainy, my zbuntowaliśmy się przeciw rządowi, jeśli chcecie dołączyć możemy napisać program w waszym imieniu"
Hejka, co z tymi z Ukrainy można by się skusić ale myśle że trzeba to sprawdzic i byc ostroznym ja tylko podpowiadam
Ziomki, trochę dystansu. Gościu z Ukrainy niewiadomo kim jest, ma tylko tutaj posta u nas i mówi że nam pomoże napisać program. Pomyślcie, może ten konfrater chce nas udupić? Specjalnie chujowo napisał czy coś, a potem my to pościągamy a on nas udupi. Nie mówię że tak na pewno jest, ale nie wierzcie każdemu, naprawdę nie warto.
Moge zaproponowac kolejne spotkanie na IRC? ;d, mysle ze dlusza dyskusja ... niz ostatnio moga by sie przydac, aczkolwiek, kazdy robi co chce
Koleś prosi o zadanie domowe, bo go nauczyciel od metodologii skrzywdził, ale ja wiem, że to cbś. Podrzuci Cię na chatę, zrobisz mu lekcje, a potem on Ci powie "EŁEEE POKA DUPE"
Wpadłem na inspekcję ostatnio. Wg mnie kanał nie ma nic wspólnego z anonymous. 80% to karachany, newfagi, co nie zrobili kariery na karaluchu (poznam po piśmie), a pozostałe i tak się nie wychyla, tylko neguje gentoo i miałczy czy chuj wie co tam, i jak coś padnie to się pisze "tango down - chuj wie co tam.com". No a cała reszta pyta jak zainstalować jakiegokolwiek linuxa, żeby być anonimusem.
Ujmę to tak ... czy cie ku.. poj.. ale, po co mam sobie strzepic jezyk, przecie ty i tak wiesz lepiej, a moze mnie tez znasz? o czekaj ... ja tez jestem z karachanu ... no tak! poznales moj tajemniczy jezyk ... Wybacz, czuje sie urazony twoja osoba! http://pastebin.com/Kx3F1KZk IRC Log ... milego czytania
Niestety nie podpiąłbym Cię pod karachan. Mówiłem ogólnie o bywalcach na tym ircu, i że jeszcze pare osób śmie nazywać go 'oficjalnym' na tym forum. Byłem z 3-5 razy tam na chwilkę, raz wpadłem jak wpadł też niemiec, jakiś celebretełe od wywiadów. Było z 20-30 osób, wiara zamilkła. Jedna osoba pisała przez 30 minut 'please wait'. Chociaż jak się okazało sam nie wiedział po co. Akurat byłem ostro przeziębiony i miałem czas się bawić w to. Chcę tylko powiedzieć, że ten irc ma tyle wspólnego z ideologią anonymous co siodło, ze świnią. @Skiter, jak chcesz mi coś powiedzieć, pokaż mi konkrety, choćby na pw. Jakbym miał przeczytać całego pastebina co zapodaleś, to siedziałbym do rana. Mógłbyś chociaż napisać co ma na celu ten 'cytat'. I proszę wybierz jedno z dwóch.
Skoro ja nie moge byc anonynous to kto? Ja staram sie by #poland, byl 'oficjalnym' ... o ile mozna to nazwac, byles na #OpUkraine? NIE! Zapytaj Rainbow ... jak tam jest, i potem sie wypowiadaj w sprawie w ktorej masz jakies pojecie Jezeli nic sie nie dzieje, to co mamy robic? Moze ... siedziec cicho? nic nie mowic, nic nie czytac, tylko czekac 'na rozkaz' ... ? Ok, wyrazilem swoje zdanie, chcialbym zamknac ten watek, bo wychodzi ... per persona, a nie o to chodzi. Dodalem irc loga do poczytania, kazdy moze sobie wyrobic zdanie jakie chce. Proponowalem tylko ... rozszerzenie #poland, na wiekszym forum, byc moze ulatwilo by to komunikacje, ale jak widze, tylko FB sie tutaj liczy, no nic, trudno chcialem dobrze nie wyszlo ... moze ktos kiedys sie tym # zaopiekuje, wlasciciel zostawil to byle jak i byle gdzie (walnol FOCHA), bywa i tak :/
Wybaczcie że Wam przerywam ale chciałbym wrócić na chwilę do tematu i zapytać jaki najbliższy plan działania związany z Ukrainą bo trzeba się zrehabilitować po bardzo dobrym początku.
Yeah, chan mową wrzucać innym od karachanów, trzymasz poziom. Post z dupy, to tak jakby wmawiać mechanikom, że nawet z żoną i w czasie wolnym z kolegami rozmawiają tylko o silnikach i skrzyniach biegu. Zabawny jesteś, mam nadzieję, że łapiesz dlaczego. Jak mi się gdzieś nie podoba, to tam nie wchodzę. Proste. Póki co ja umywam ręce. Dość mam szarpania się pojebanymi nowociotami, z której każda jedna jest jedynym prawdziwym true dark grin & necro, a jak co do czego dojdzie, potrafi jedynie warczeć na innych, albo zadawać debilne pytania, jak najszybciej zhackować to czy tamto. Rewolucja przyprowadziła nam tu stado baranów.
@Skiter, Nie powiedziałem, że nie możesz być "anonymous", w ogóle nic o Tobie nie mówiłem, od tego zacznę. Mówię o faktach i jeśli jesteś tam trochę dłużej ode mnie to powinieneś sam to zauważyć. I uwierz mi, nie chcę się z Tobą kłócić, mówię jak jest. Po prostu, dodałem trochę obiektywizmu, bo co jak co, poziomu tam nie ma. Co do fb, na pewno się liczy. Po prostu, kto dziś nie ma fb? Sam niestety nie mam profilu, ale dużo ludzi ma i jest to większa część. Nie będę cytował, ale przeczytaj co napisałeś raz jeszcze i czy to jest potrzebne. @Rainbow, Do Twoich postów zawsze zachowywałem dystans i się wstrzymam, w końcu płeć piękna
Mam jednak nadzieję, że zrozumiałeś, o co mi chodzi. Wyobraź sobie jakąkolwiek społeczność bez rozmów o niczym. IRC? Nierealne. Anyway, w większości się z Tobą zgadzam, bo pamiętam ten kanał nieco inny. Na dokładnie to samo psioczę odnośnie tego forum. Spokojnie, podobno im się to kiedyś znudzi.
Tylko ze te dzieciaki ... to byla kolejna masa z ... komputerem, ja rozumiem ze ktos nie ma wiedzy, a chce pomoc. Generalnie, ludzie przybywajacy na # robia rozne rzeczy, np ... zakazany juz atak na proemier.gov.pl, czy Ukraina ... samo z siebie nie nie wzielo. Swoja droga ... mam to w dupie, zostawiam sesje do jutra, odaje kazdemu +o i mam w dupie cos ie dalej bedzie z tym # dzialo ... Tak jak to zrobil 'prawowity wlasciciel' - pokaze foch'a.
Najbardziej mnie bawi używanie przez was/nas słowa nowociota, no ale powiedzmy, że oldfagasy z nas straszne.
Daj spokój. Używaliśmy tego słowa w odniesieniu do innego forum/naszego irc jako nowych osób. To wszystko i koniec dyskusji. Powiedzmy, że zostałem przekonany, wypowiem się na ten temat znów za dłuższy czas
Widziałem dobre filmy na YT jeśli robił je ktoś z was niech popracuje i zrobi coś w stylu #OP NOHOLOCAUST. Tam ludzie rozprzestrzenią film konkretnie. Pozdrawiam!