No fakt... Ale pociesze cie NIe popełnia błędów ten kto nic nie robi Ale To co zrobiłeś ma przekaz i jest ok
"Codziennie" razem się pisze [nie wiem czy tam razem czy oddzielnie jest] I moim zdaniem lepiej by brzmiało "w mobilnych krematoriach". I trochę jakoś mi nie brzmi "Robi się to żywcem". Jakoś może inna forma, nie wiem. "Zwierzęta są świadome, niczym nie znieczulane" czy "Zwierząt się nie znieczula i są palone żywcem" Tak to ok edit: może jeszcze to "[...] w krematoriach pali się tam setki zwierząt[...]" zmienić na "[...] w krematoriach pali się setki zwierząt[...]" Tyle sugestii ode mnie reszta jest ok
I hitlerowskich, a nie Hitlerowskich. Poza tym razi mnie używanie tego typu terminologii. Wizualnie zupełnie mi się nie podoba, tekst nierówny, każda grafika od czego innego.
Aż cisnie mi się na usta: What You do, RAGE US more and more !!! Nie rozumiem czemu... KUUR*A co te psy sa winne to wina ludzi aaaaa...
Po uwzględnieniu wszystkich protestów mam już ostateczną wersję jutro zaczynam drukować i oblepiać miasto
OOOO... wedlug mnie jest w sumie ok. Ale wydaje mi sie ze ta lapka zaslania tekst troszku albo po protsu wynokwiam
Psia łapa z większą przezroczystością i na środek. I na boga, popraw tekst, nie wyrównuj go na siłę tylko sformatuj inaczej. Poza tym o wiele lepiej, chociaż nadal mi się nie podoba ta stylistyka. "Wszystko to dzieje się zgodnie z prawem." dałabym jako osobne zdanie. Ach, jeszcze linki na psiaku na dole wyśrodkowane.
Zaczerpnąłem trochę z pracy martajagoda89 - może to nawet była inspiracja Zdecydowanie muszę poszukać lepszych fontów...
dobra, już więcej poprawek nie będzie... jak się komuś podoba to niech drukuje i rozwiesza w swoim mieście, jeśli nie trudno, w końcu chodzi o psiaki a nie kształt czcionki
Przy okazji tej sprawy mam nadzieje, że ktoś się przyjrzy w Polsce temu panu: http://ulubiency.wp.pl/kat,1010807,...piac,wid,14229243,wiadomosc.html?ticaid=1de00 Plakaty bardzo dobre, chociaż chyba najbardziej zmasowaną akcję wypadałoby przeprowadzić podczas samej imprezy, bo po jej zakończeniu problem wcale nie zniknie.
Senyszyn się kiedyś na manifie "Zerwijmy łańcuchy" przykuła do budy. Może prezydent Szlęzak chce być następny? :>
To jest sprawa bardziej lokalna. Skoro jest odgórny nakaz, że ma być program ochrony zwierząt w każdej jednostce samorządowej, to proponuję, żeby lokalni anoni zajęli się tym od tej strony. Np. złożyć zażalenie do instytucji nadrzędnej, że bęcwał nie wywiązuje się z obowiązków. Albo zakleić mu zamki poxiliną, żeby został przez parę godzin bezdomny na tym mrozie.
Nawet jeśli te ulotki przeczytałaby połowa Polaków, to nic to nie zmieni. Ta sprawa jest skandaliczna i napewno poruszyłaby wiele różnych organizacji ochrony zwierząt, o ile jeszcze któreś o tym nie wiedzą. Według mnie tu potrzebna by była telewizja, albo nagłośnienie po stronie ukraińskiej. Inaczej poprostu to oleją. @down I to jest jakaś myśl.
UEFA Route de Genève 46 Case postale CH-1260 Nyon 2 Szwajcaria Tel: +41 (0) 848 00 2727 Fax: +41 (0) 848 01 2727 Web: UEFA.com Kontakt online: http://pl.uefa.com/community/feedback/index.html Może troszkę im pospamujemy informacjami, filmikami itd? Nie wiem czy to coś zmieni bo w sumie co UEFA ma do tego, ale zawsze warto spróbować.
hmmm... pomysl zacny i warty wykonania :0 ale to moje zdanie czy ktos mysli podobnie ? Kazdy info jest zawsze warte uwagi
Temat faxów był już omawiany. Ktoś sprawdził bramy? Ktoś ma fax na testy? Bo jak tak, to proszę ładnie i z wisienką na wierzchu o ogarnięcie tematu, bo ja takowego sprzętu w zasięgu ręki nie mam.
Już olać czarne faxy z których UEFA niczego się nie dowie poza tym że jesteśmy wkurwieni... a może i tego się nie dowiedzą. Raczej chodziło mi o zasypanie ich informacjami i filmikami o tym co się dzieje u naszych sąsiadów. Pod cel obrałbym następujące drogi kontaktu: fax: +41 (0) 848 01 2727 formularz kontaktowy http://pl.uefa.com/community/feedback/index.html mail: info@uefa.com <-- tutaj po angielsku oczywiście, tak jak i fax Facebook Euro 2012 https://www.facebook.com/uefaeuro2012?sk=wall Facebook UEFA https://www.facebook.com/uefacom?sk=wall Co do facebook'a to wiadomo...komentarze + inne Wasze propozycje do spamowania
Czas ucieka, a niewinne stworzenia giną. Jak najbardziej popieram pomysł spamowania, ale to tylko malutki początek, taki spam nie załatwi sprawy na dobre.
Popieram, jednak w następnej kolejności moglibyśmy się zająć wszystkimi innymi tego typu stronkami. To w formie spamu, a coś więcej? Ktoś ma jakieś legalne pomysły ( według mnie czasem cel uświęca środki, ale jednak szanuje polityke tego forum)? Z tym faxem może nie wypalić, ale się jeszcze dowiem.
Dzięki temu władze Ukrainy postanowią wydać miliardy na akcję humanitarną w celu utrzymania przy życiu tych psów.
Racja. Dręczenie formularza kontaktowego UEFA czy floodowanie kwejka jest po prostu bezcelowe. Trzeba narobić lepszego bajzlu wokół całej sprawy. Jak wysyłać jakieś maile, to do wszystkich - do UEFA, do Ministerstwa Sportu i Turystyki, do sponsorów, a nawet do Tuska, jak ktoś ma adres. Byle bez żadnych mailbomberów. Pomysł z faxami jest moim zdaniem nie do końca fajny. Nie wiemy nawet, jakie rozwiązanie będzie zastosowane po drugiej stronie. Jak jest zwykły fax, to mogą po prostu wyciągnąć wtyczkę i po sprawie. Jak jest jakiś system online, to po prostu pokasują te faxy hurtem. Można by zorganizować jakieś demonstracje. Jak ludzie wyjdą protestować na ulicę, to wzrośnie prawdopodobieństwo, że zainteresują się tym jakieś pismaki albo telewizornia. Dopóki nie będzie nas w tzw "mainstreamowych" mediach, to raczej nikłe szanse, że ktoś na to w ogóle zwróci uwagę.
Podoba mi się pomysł z plakatami. Uważam, że irl jest dobrym miejscem na przeprowadzenie takiego protestu. Projekt plakatu jest fajny, w trzech wersjach językowych może być bardzo skuteczny i pomóc bezbronnym zwierzaczkom.
Niestety, masz racje. Póki nie ma nas w tak masowych mediach jak telewizja, to nikt o nas nie słyszy. Ja poparłem pomysły spamu bo poprostu wydało mi się to lepsze niż "nic nie robienie". Demonstracje mogły by dać efekt, ale dobrze wiemy czego tak naprawdę szukają media - sensacji. Jeśli protesty, to jak chcesz je zainicjować? Coś mi się wydaje że na taką demonstracje wyjdzie zbyt mało osób, by jakakolwiek telewizja chciała coś o niej nadmienić. Warto by jednak zainteresować pomysłem wszelkie organizacje ochrony zwierząt, dodatkowo można by wykorzystać fakt że ostatnio telewizja lubi tematy o anonimowych. (szkoda że w większości chodzi im o hakerów wyłączających rządowe strony)
Odświeżyłem temat, bo jest ważny. Moi znajomi, w ramach prywatnego protestu, zrezygnowali z wyjazdu na Ukrainę.
Każdy Europejczyk powinien wiedzieć, że wybierając się na Ukrainę i pijąc tam chociażby piwo lub kupując bilet komunikacji miejskiej, zostawi pieniądze, które przyczyniają się już teraz do wymordowania tysięcy psów i kotów.