Customize

Poglądy polityczne

Discussion in 'Polska' started by 0.32359279955933379, Dec 18, 2011.

?

Jakie są twoje poglądy polityczne

Platforma Obywatelska (PO) 4 vote(s) 6.3%
Ruch Poparcia Palikota (RPP) 25 vote(s) 39.1%
Prawo i Sprawiedliwość (PiS) 6 vote(s) 9.4%
Polskie Stronnictwo Ludowe (PSL) 6 vote(s) 9.4%
Sojusz Lewicy Demokratycznej (SLD) 2 vote(s) 3.1%
Unia Polityki Realnej (UPR) 7 vote(s) 10.9%
Inna (podać w komentarzu) 18 vote(s) 28.1%
Multiple votes are allowed.
  1. Alteri Member

Ale tych partii robi się już za dużo, nie powiecie, że nie.
    Lekka przesada, najlepiej tak jak było kiedyś 2-3 partie i tyle.
    Do niczego RP to się nie przydaję, bardziej szkodzi.
  2. ShockCat Member

Ja chcę partię "Anonymous" ! :D
  3. Zekdarrath Member

Tylko, że było kiedyś mówione, że Anonymous nie bawi się w politykę.

4. PanBiceps Member

Jak już tak prostujecie słownikowo słowa (masło maślane) to pragne zwrócić uwage tez że w ankiecie jest bład ;] Nie ma czegoś takiego jak ''Ruch Poparcia palikota'', znaczy jest ale oficjalną partią jest ''Ruch Palikota''. To pierwsze to po prostu zbieranina zwolenników pana Janusza.

Co do polityki, nie znam się na tym za bardzo, wiem tylko tyle co mi pan od WOS-u przedstawi ale osobiście jak bym miał wybierać to oddał bym głos na prezydenture pana Korwina-Mikke :)
  5. Yogoro Member

Zekdarrath, tylko krowa nie zmienia poglądów i nie mam nic przeciw. Każdy może dołączyć i idąc tym tokiem rozumowania, już możemy mieć w sejmie członków Anonymous
  6. Zekdarrath Member

Ta, ciekawe czy Wiedźmin Geralt też tam jest.
    • Like Like x 1
  7. ShockCat Member

Geralta może i nie ma, ale Batmana już widziałem :D
  8. cassien Member

Nie . Chodziło mi raczej o to , że obietnice powinno się dotrzymywać . Chyba że ktoś uważa inaczej .
    A jeśli chodzi o Korwina , to podoba mi się to że chcę umocnić obronę naszego kraju , oraz to że stara się zmienić nasz kraj na wg mnie na lepsze .
  9. Anonimowy Member

10. cassien Member

11. Nobodyxq Member

Dla mnie jedyna normalna partia to Kongres Nowej Prawicy (KNP), czyli partia pana Janusza Korwina-Mikke, jedyny mądry, ciekawy i przedewszystkim normalny polityk w Polsce. Reszta partii z PO, PiS, SLD i ruchem tego pajaca palikota na czele to całkowity, złodziejski chłam. Oczywiście przez poglądy i mądre wypowiedzi pana Janusza media go obsrywają i nie zostaje on zaproszony na różne debaty itp. Moim zdaniem jedyny racjonalny wybór, wolnościowe i patriotyczne poglądy.
  12. Anon2k11 Member

Bo? Lepsze kraty na ~2lata za głupote? Czy moze grzywna ktorej facet nie splaci? W koncu z jakiegos powodu sa lekkie przestepstwa, nie?

Leczą lekarze, a nie urzednicy... A urzedników trzeba opłacić. Nie ma konkurencji - Ceny w góre. Istnieje kwestia dbania o własne zdrowie. Długo by pisać.

Kto tworzy system edukacji? Nauczyciele? Dyrektorzy? Czy moze jednak urzędnicy?
    Brytyjczycy (UKIP) też chcą odejsc od tego. W USA taki system też sie posypał.
    Poziom szkoły publicznej jest dnem, a prywatne sa coraz drozsze.

Jakie przestępstwo popenił płód? Zabił kogos?

Poczytaj o tym, poszukaj informacji o tym. To, nie jest głupie.
    Głupie jest zabranianie posiadania broni obywatelom. Tylko dalczego tak, a nie inaczej.

No i co proponuje? To, zeby sędzia przyjezdzal z innego miasta, to świetny pomysł. Mamy strasznie dziurawy system sadownictwa odziedziczony jeszcze z PRLu. Ktoś coś mówi o jego reformie?

W programie KNP nie ma. Nie widzialem tez nagrania z tym.

Tak samo jak nie głosowaly na Bochniarz. W kazdym razie ma znacznie lepsze podejscie od feministek. Ktore chca, aby kazda kobieta była babochłopem. Miedzy facetami, a kobietami sa jednak roznice - nawet jak ida do sklepu. Poza tym... dlaczego jest sieksista?

Należy ZWIĘKSZYĆ, nie zmniejszyć. Armia nie jest tylko od walki, ale i od straszenia. Jakieś słabe państwo atakuje mocne? Nie, tylko mocni słabych. Zobacz na Szwajcarów przez ostatnie lata. Drugą sprawą jest sektor prywatny. Są jeszcze np muzea prywatne. Ciekawe jak na tym tle wyglądają w porownianiu z naszymi wydatkami na armie...

Z tego co wiem, aktualnie niby mamy 100tys. zolnierzykow Problem w tym, że szeregowcow nie ma nawet 30tys. (2oficerow na jednego szeregowca) Więc armii nie mamy. O jej poziomie nie ma co mówic.

Nie mówił kto ma być na tronie. Jednak zapytaj się ludzi ilu z nich uważa, ze politycy to złodzieje i nie będą wybierać. Jak sądzisz... na ile monarchia sie takim spodoba skoro demokracje maja gdzies? Co za róznica kto rządzi jezeli sie wybiera Pali-kota, Leppera, czy Tuskacza, albo Pinokia aka Kopacz> No jeszcze jest głupia sprzedajna kur** zwana dalej Nowicką, co ma syna (i go popiera) fana zbrodni komunistów. Albo faceta co ma wyrok prawomocny za pobicie kijem baseballowym i probe wymuszenia zmiany zeznań. Jakiego sobie polityka wybierzesz, taka bedziesz miał polityke.

Mowi jasno jak sie do tego odnosi. Prawda jest taka, że multikulti nie ma NAJMNIEJSZEGO sensu. A homosie, co paradują ze swoją dewiacją to nie jest zadna mniejszosc. Jak są "tfu gejami" to niech to w łożku zostawia. Czemu ludzie nie paraduja, ze sa hetero? W Szwecji w imię uberpoprawnosci politycznej jakis pastor skrytykował podkreślam skrytykował. Został obiechany z góry na dół, o nienawiść i przy okazji dostał pogróżki. Hipokryzja? Gdzie ja to widziałem... a no tak lewusy np podczas 11.11.11.

Jakos nie wpadłem w szał... Chociaz musze przyznac wole Rona Paula ;)

Korwin też. Tylko, że u niego to wyglada tak, ze robisz to na własna odpowiedzialnosc i sam ponosisz tego konsekwencje, czy ci sie zdrowie posypie, czy wpadniesz w gorszy nałog. Palikot... aby było fajnie,

Nasze państwo jest w ogole opresyjne w rzeczach małych, a olewajace w rzeczach dużych. To jest normalne, jak nakazuje się państwu zajmować wszystkim, jak nawet nie potrafi się zajac dobrze jedna sprawą. Ironia, prawda? ;)

Nie spełni. Na poczatku stycznia wyszło, ze jak beda chcieli zmienic nazwe partii to straca kase z budzetu. No i wyszło odrazu, że nie pozbędziemy się armii aparatczyków. Ich program, to nie tyle kiełbasa wyborcza. Co produkt. Jest tak zrobiony, ze jak cos chcesz to tam jest. Jak to tam jest to ty glosujesz. Realne to? Ani troche. Już całkiem pomijam, że Pali-kot w swoim składzie ma pierwszego komucha RP Ikonowicza, ktory nawet nie wie, ze kazdy podatek ma swoje konsekwencje.

Dlatego nie liczy się wysokośc płacy, a jej siła nabywcza. Tak jak ktoś porównuje, że Niemiec moze sobie za swoja pensje kupic tyle ,a polak tam 5x mniej. To własnie oto chodzi. Dlatego jak powiedział Friedman chyba. ~Polska nie powina zgapiac z Niemcow teraz, ale jak dochodzili to tego co mają dziś. Róznica mala, ale jakze duza zarazem. Całkiem niedawno widziałem porównania naszej placy z brytyjczykami z lat 70, albo 80. Nie pamietam dokladnie. W kazdym razie nawet do Brytoli z tego okresu jestesmy w tyle... Najcudowniejsze jest to, ze dzieki długowi wynoszacemu +900mld to sie troche cofniemy... w koncu to trzeba bedzie splacic. Pamieta ktos ile splacalismy, i ile spacilismy długi Gierka? :) No oczywiscie mozna tam wspomniec, ze UPRowcy za pierwszej kadencji, chcieli ustawowej blokady dla mozliwosci zadlużania sie.

Statystyka. Tyle co internet. Ktos w sondaże wierzy?

1%? 2%? W kazdym razie w polowie Polski. Jakby miał całą, to moze w koncu przebiły ten prób wyborczy.
    W kazdym razie jbc to. Chce monarchie, przynajmniej polityka nie bede musial sie interesowac (co mozna zrobic, aby bylo lepiej jak jest). Tylko tym, aby co do gara wsadzić. Tak, ludzie mają to i to. I nic z tego nie wychodzi.

Jakby miał rade dac ;) Ron Paul który wyprzedza JKMa o lata świetlne, ma problem z uzyskaniem 25% poparcia.[/quote]
    • Like Like x 1
  13. Anonimowy Member

Sory, chodziło mi o to, że NFZ musiałby później leczyć takich ludzi, więc państwo by na tym traciło.

Płód to jeszcze nie człowiek.

Jakoś nie mógłbym być spokojny wiedząc, że każdy ma przy sobie broń i w każdej chwili może nią do mnie wycelować i nie tłumacz mi tego w stylu "Każdy mężczyzna nosi przy sobie narzędzie gwałtu, ale nie każdy jest gwałcicielem", bo to całkiem co innego. Ofiarami gwałtu w większości są kobiety i broń ma zasięg kilku kilometrów. Z bronią będzie łatwiej dokonywać gwałtów, więc tego też będzie więcej.

Nie będę teraz szukał filmów, ale widziałem to już w kilku wywiadach. Za to dam ci linka do wikicytatów: http://pl.wikiquote.org/wiki/Janusz_Korwin-Mikke
    JKM: "Chciałbym odebrać prawo wyborcze wielu osobom, nie tylko kobietom."

JKM: [Kobiety] "Gorsze? Lepsze! Jestem seksistą oczywiście"

"Polska – po doświadczeniach drugiej wojny światowej, ale też całej naszej historii – powinna wyzbyć się w polityce zagranicznej jakichkolwiek elementów militarnych. Stop misjom wojskowym. Wiele krajów członkowskich NATO nie bierze udziału w misjach i nie odbija się to niekorzystnie na ich pozycji międzynarodowej. Co więcej, żadne publiczne obietnice dotyczące korzyści z udziału w misjach w Iraku i w Afganistanie nie zostały spełnione – tania ropa z Iraku, inwestycje dla polskich firm przy odbudowie tego kraju, modernizacja polskiej armii, system rakiet Patriot i wiele innych. Jednocześnie rewizji wymaga cała nasza polityka obronna. Wojny przegrywaliśmy i przegramy następne ze względu na ogromną różnicę potencjału pomiędzy Polską a chociażby Rosją. Teraz trzeba myśleć głównie o funkcjach logistycznych i o pomocy dla ludności na wypadek wojny, a nie o kolejnych ofiarach bitew wojennych."
  14. Anon2k11 Member

Ale przyjmujemy, że NFZ nie ma :) W koncu cały system leczenia to sektor prywatny.
    Tylko lekarze i dyrektorzy szpitali. Normalny cennik. Każdy dba o wlasne zdrowie, bo potem na tym zarobi itd itd. Tez dlugi temat.

Bo nie wygląda? Czy nie myśli? A może nie mozna mu pomóc nim się stać? To już jest inna kwestia. Podobno państwo jest od ochrony słabych obywateli - ktorzy sami nie mają szans sie bronić.

Nie zmierzam. Są poszczególne stany w USA o róznych uwarunkowaniach prawnych. I mozna się nimi posiłkować. Jak myślisz jakie są statystyki?

Chodzi oto, ze tak jak ty się boisz, ze ktoś ci zrobi krzywde. Tak dany napastnik musi brać pod uwagę, że każdy wokół niego moze mieć broń. Idziesz do hipermarketu gdzie masz setke ludzi. Każdy ma broń. Co sie stanie jak jakiś koleś zacznie strzelać? Ktos go kropnie z miejsca. Nikt normalny, nie będzie strzelać. Tylko psychol,a taki się gapi na unormowania prawne? Dla przykładu Breivik z "idealnej" Norwegii w takim stanie gdzie kazdy ma pozwolenie na broń długo by sobie nie postrzelał.

Ktos ci sie włamuje do domu. Ja jestem zwolennikiem zasady "Mój dom, moja twierdza". Jak ktoś mi wpada do domu z zamiarem kradziezy/napaści. Uważam, ze robi to na włąsną odpowiedzialnosc i bierze pod uwagę, ze moze wyjsc z mojego mieszkania "nogami do przodu".

O wypadkach samochodowych mówi kazdy, o tym ile osob szczesliwie dojechalo do celu. Prawie nikt.

Jak głosi powiedzenie "Ludzi stworzył Bóg, a Colt uczynił ich równymi" jest całkiem prawdziwe. Dziś już dzikiego zachodu nie ma. Przestepców się łapie, klamstwa są wyłapywane. Więc nie ma co sie bać. Albo w pewnym sensie...

Nie będzie. Kobieta ma broń, a gwałciciele i reszta przestepcow wybieraja słabe ofiary. wiec albo ktos ja zastrzeli, albo ona jego. Albo tez normalny scenariusz - zostanie zgwalcona. Inny przykład z Norwegii. Były liczne przypadki gwałtów. Rysopis przestępcy był bardzo dobry, ale nie mozna było go złapać bo facet był murzynem (poprawnosc polityczna, ale to nie jest wazne). Przyjmujac, ze kazda kobieta ma broń. Która z kolei by go zastrzeliła? Przyjmujac, ze facet w ogole na to by się porwał.

No jeszcze jest przykład małch dzieci. Takich które miały kontakt z bronią i te ktore nie miały.
    Dzieciaki ktore miały kontakt z bronią od razu sie kontaktowaly z osoba dorosla. Podczas gdy ich rowiesnicy bez obycia z bronia się nią bawiły. Tego naprawde jest masa. Najrozniejsze przyklady z zycia nawet kiedy wystarczylo wyjac bron i nic wiecej.

JKM: "Chciałbym odebrać prawo wyborcze wielu osobom, nie tylko kobietom."
    Z krytyki politycznej. Ciekawe czy apropo monarchii, czy czego. Bo jako takie... no takie własnie.

JKM: [Kobiety] "Gorsze? Lepsze! Jestem seksistą oczywiście"
    Takie ironiczne nie sądzisz? ;)

W kazdym razie to nie jest wazne, czy jest seksista, czy nie. Wazniejsza jest reszta pogladow. DAm inny przyklad cytatu:
    "Pozostaje wciąż niedoścignionym wzorem, jak głosić najsłuszniejsze prawdy w taki sposób, żeby odstręczać nawet tych, którzy generalnie są do nich przekonani."
    Rafał Ziemkiewicz, Rzeczpospolita

Pisałem, ze uwielbiam Ziemkiewicza? xD

Nie da się bo nas zjedzą. Armia musi być i to jest fakt niezaprzeczalny.

To prędzej się da.

Wiele krajów członkowskich NATO nie bierze udziału w misjach i nie odbija się to niekorzystnie na ich pozycji międzynarodowej.
    Trudno, zeby coś sie im miało stać. NATO jako NATO z tego co wiem moze atakowac jak jedno z panstw członkowskich zostalo zaatakowane. Libia to kompletna porazka.

Ktos wierzy w takie publiczne obietnice? :D Jak kiedyś monarchowie toczyli wojny to mieli z tego określone korzyści. tak btw xD

Ja niechce nic mówić. Ale do tego prowadzi szerzenie demokracji ;) Demokracji nie ma. A ktos si nie bał i zajebał -> ktos jednak cos dostał do kieszeni. Pewnie jakis polityk i koncerny zbrojeniowe. Pewnie jeszcze jacys kolesie po drodze. ot lobbyści. BTW. Jak my mamy tanie paliwo. To ktos traci. Pewnie Irakijczycy. A jak tracą Irakijczycy i My. To kto zyskuje?

Dlatego jest potrzebna mocna armia, aby do tej wojny nie musiało dojść. Nie musieli nas gwałcić jak za II wojny światowej i zebysmy nie musieli prowadzic wojny partyzanckiej - ktora nas ladnie urzadzila.
  15. Zekdarrath Member

"Należy ZWIĘKSZYĆ, nie zmniejszyć. Armia nie jest tylko od walki, ale i od straszenia. Jakieś słabe państwo atakuje mocne? Nie, tylko mocni słabych. Zobacz na Szwajcarów przez ostatnie lata. Drugą sprawą jest sektor prywatny. Są jeszcze np muzea prywatne. Ciekawe jak na tym tle wyglądają w porownianiu z naszymi wydatkami na armie..."

Szwajcaria kolego jest nieatakowana, bo od kongresu Wiedeńskiego podpisanego w 1815 utrzymywany przez Traktat Wersalski zachowuje wieczystą neutralność
  16. Anon2k11 Member

Wiesz co to znaczy państwo neutralne? Znaczy tylko tyle, ze nie miesza się do żadnych konfliktow.
    Nie bedą tam stacjonowac inne wojska. Nie udziela nikomu pomocy zbrojnej. Armie utrzymuje, ponadto praktycznie każdy obywatel trzyma w domu broń. Dosłownie nie wtrynia się w nikogo interesy.

http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Tannenbaum
  17. Zekdarrath Member

No, to jest właśnie wieczysta neutralność. Wiem co to wieczysta neutralność, państwo neutralne, bo historią się param, c'nie? Dlatego do żadnego konfliktu nie może się wpieprzyć, nie może nikomu dostarczać dóbr w czasie wojny i nie może pozwolić na pobór w ich państwie.
  18. Anon2k11 Member

Którego fragmentu nie rozumiesz?

"Należy ZWIĘKSZYĆ, nie zmniejszyć. Armia nie jest tylko od walki, ale i od straszenia. Jakieś słabe państwo atakuje mocne? Nie, tylko mocni słabych.
    I tak jak link wyżej.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Tannenbaum

Nic nie przyszłoby z tej neutralnosci. Gdyby nie podejście Szwajcarów do obronnosci wlasnego panstwa. To, ze nikogo nie napadają. To nie znaczy, ze ich nie napadna.
    Jak nie ma pozaru to remize i tak się dalej utrzymuje.
  19. Zekdarrath Member

Szwaby nie przestrzegały niczego
  20. IMarcin Member

Myślisz ze teraz byłoby inaczej?
  21. Anonymous Member

22. Zekdarrath Member

23. EYESopen Member

Osobiscie ? to tak jestem raczej apolityczny , niezaleznie czyja geba bedzie w telewizji na sznurki pociaga kto inny postkomunistyczne stare spocone wory ktorych imion nigdy nie poznamy , jak i "ludzie" i placowki sponsorujace kampanie wyborcza danej parti i polityka itepe media ci tego nie powiedza ale przypomnijcie sobie sprawe Rywina i afere hazardowa w ktora bylo zamieszane PO. Zinterpretujcie fakty mozgiem, propo afery hazardowej, o dziwo kazdy szybko o niej zapomnial i dalej glosuja na PO ale coz ...
  24. IMarcin Member

Ale po pałacem palikot się upokorzył. Myślał, że jak stanie w pomarańczowym szaliczku ze swoimi przydupasami i założy maskę to go będą wszyscy uwielbiać. Dobrze że ludzie zorientowali się że chodzi tylko o głosy
  25. Anonymous Member

Jak zareagował tłum?
  26. IMarcin Member

Tylko idiota głosuje na palikota!!!!!<gwizdy "buki" itp>
  27. Anonimowy Member

W takim razie kim jest osoba, która głosuje na PO lub PIS ?
  28. IMarcin Member

tylko dno głosuje na PO, co do pisu to mnie zagiąłeś
  29. Anonymous Member

Jak zareagowali ludzie na Palikota w masce?
  30. PanBiceps Member

tak ;]
  31. PanBiceps Member

Ja to widze tak. jeśli nie idzie się głosować to ma się głeboko w dupie przyszłosc Polski. Bo uwielbiam ludzi którzy nie chodza głosowac a potem narzekają na ten kraj... nie głosując też rpzyczyniasz się do tego że znienawidzona przez Ciebie partia wygrywa, wiec uważam że lepiej czasem oddać głos na mniejsze zło, niż pozwolić się panoszyć takim ludziom jak PO
  32. Anonymous Member

A ja to widzę tak, że każdy sam decyduje, czy i jak wykorzysta swoje prawo głosu i głosowanie na mniejsze zło nie jest miarą dbałości o przyszłość kraju. Wybieranie mniejszego zła to głupota i domena ludzi zbyt leniwych, by pomyśleć. Zło zawsze jest złem, czy mniejsze, czy większe. Wybierając mniejsze zło wybierasz zło, więc też nie martwisz się zbytnio o dobro Polski.

A tak przy okazji, mam nadzieję, że twórca tematu jest z siebie dumny. W artykule w Wyborczej autor nie omieszkał wspomnieć o poparciu większości dla Palikota. Wychodzi na to, że Anonymous jest ruchem politycznym. Brawo! Wiedziałem, że tak będzie, jak tylko zobaczyłem ten temat.
    • Like Like x 2
  33. Anon2k11 Member

Tak samo jak wsadzili cytat Anoma. Nawet w podobny sposob, np tfu! Zawadzki postepuje w swoich wypocinach. O tym jak manipulują informacją mozna pisać eseje. Wszystko da się przerobić, aby wygladalo nie tak jak powinno.

Teraz tylko wprowadzić cenzure, tak aby był tylko jeden słuszny tok rozumowania?
    Weź przestań jakimiś dziennikarzynami się bedziesz przejmować. W gazecie podane ~12 glosow na krzyz i to na ugrupowania z kompletnie roznymi programiami. Więc nie jestesmy tyle co ruchem politycznym, co ponadpolitycznym ;) Odbij własciwie piłkę. Już nie mowiac, ze mogły (patrzac na aktualny jej stan, wiec raczej to zrobili) jakies oszolomy wpasc i powpisywać, co się im żywnie podoba. Tak jak nasz anom ;) Kto wie, moze i wiekszosc takich to ci w Wybiórczej? xD (całkiem pomijam, ze skupili sie tylko na tym forum)
  34. EYESopen Member

dla Albino raczej chodzi o to co pomysla osoby nie do konca internetowe ktore czytaja gazete - oczywiscie ze wiekszosc z nich w to uwierzy ze jestesmy ruchem polityczny i pomysli ze nasze cale rozpowrzechnianie slow o wolnosci slowa, apolitycznosci i walki z niesprawiedliwosciami zwiazanymi z systemem rzadowym itede to jedno wielkie pierdolenie i przestana nas traktowac powaznie ( moze troche wyolbrzymilem ale gdybym byl szara masa otepiona mediami pewnie tak bym pomyslal )
  35. Anon2k11 Member

A czy to w ogole ważne? Robiąc najazd na acta wchodzimy w polityke. Czy to nam sie podoba, czy nie. Jak napisalem. Nie jest wazny wierzch. Jeżeli katoli, ateistow, lewicowców, czy prawicowców łączy jedna idea. To jest to ruch ponadpolityczny. Jeżeli takie ścierwo jak wyborcza twierdzi inaczej. To jest nawet z czego się cieszyć. Słabe strony zamieniaj na mocne. Tak samo jak robi wybiórca w druga.
  36. insidious999 Member

Zapomniałeś jeszcze dodać że jebiemy chrześcijaństwo i jesteśmy satanistami.
    • Like Like x 1
  37. Adien Member

Lubie uogólnianie to jest śmieszne i głupi ludzie biorą to na poważnie. Każdy tu jest innym człowiekiem i każdy ma inne poglądy odnośnie wiary, polityki, życia, trzeba to akceptować jeżeli chce się żyć w społeczeństwie a kurewstwo tępić jak się da.
    Ja man, spalić Babilon.
  38. PanBiceps Member

Jak uważasz ze w polityce jest samo zło to może sam wystartuj to zło naprawić?
    Bo większosc wiary na tym forum umie tylko pierdolić w jakich to strasznych czasach żyjemy i że politycy to gówno. Nie głosujesz to masz Polske w dupie proste... nie po to masz prawo głosować żeby to olać a potem marudzić jakie to straszne rzeczy się dzieją... dzieją sie a tacy ludzie gówno robią by to zmienić.
  39. Zekdarrath Member

A co ma robić? Gdyby Adien miał plecy, załóżmy "wujka Tuska" to by się dostał bez problemu. A tak be znajomości to gówno się osiągnie.
  40. PanBiceps Member

Tak tak tak na świecie nic się nie da bez znajomosci, co za pieprzenie, najlepiej założyc z góry że się nie uda ;)

Share This Page

Customize Theme Colors

Close

Choose a color via Color picker or click the predefined style names!

Primary Color :

Secondary Color :
Predefined Skins