Customize

Skremmende likt Scientologi, på noen punkter

Discussion in 'Prosjekt Chanology' started by Vir, Apr 6, 2009.

 1. Vir Member

  Skremmende likt Scientologi, på noen punkter

  Hemmelighetskremmeri - kjendis - Dagbladet.no
  Hemmelighetskremmeri - kjendis - Dagbladet.no
  Om innholdet i selvhjelpsboken "The Secret" skriver Dagbladets Anne Gunn Halvorsen
  Dette er skremmende likt Scientologikultens Potential Trouble Source og Suppressive Person-lære. De mener at når man blir syk (PTS), eller ikke blir frisk etter lege-behandling, så skyldes det at man kjenner et menneske som er SP - typisk en psykiater eller en person som ikke vil at du skal sette deg i gjeld og selge alt du eier for å kjøpe scientologikurs. De lærer en at man blir frisk ved å bryte all kontakt med denne personen. Dette kalles "Disconnection". Du kan lese om dette på Scientologikirkens egen hjemmeside:

  PTS Handling - Cause of Suppression, How can Scientology help me...

  Scientologi har noe som kalles "konsensus-realitet", det vil si at de tror på ønsketenkning og fantasi og mener at den virkelige verden egentlig ikke eksisterer annet enn som en illusjon og at kroppene våre ikke er så viktige (og at det derfor ikke er så farlig når noen dør for eksempel). Men at man bare skal sitte og vente på noe godt, det er ikke det Scientologikirken lærer deg - deg gjelder å raske til seg:

  "MAKE MONEY. MAKE MORE MONEY. MAKE OTHER PEOPLE PRODUCE SO AS TO MAKE MORE MONEY." - L. Ron Hubbard, Hubbard Communications Office Policy Letter, 9 March 1972, MS OEC 384

  Så på det punktet skiller The Secret seg fra Scientologikirken.
 2. Hombre Moderator Skandinaviska

  Re: Skremmende likt Scientologi, på noen punkter

  Mycket som liknar Scientologin i det att du som människa kan påverka det fysiska universum genom ditt sinne. At cause over MEST så att säga.
 3. MongoLloyd Member

Share This Page

Customize Theme Colors

Close

Choose a color via Color picker or click the predefined style names!

Primary Color :

Secondary Color :
Predefined Skins