Myślę, że skoro 26 stycznia Polska ma podpisać ten dokument, to przydałaby się jakaś akcja, żeby pokazać, co potrafimy. Może to coś pomoże, albo chociaż da nam czas?
wygodnie jest siedzieć w domach i działaś przez internet, ale to jest naj mniej widoczne. Ja bym chętnie wziął udział w jakimś marszu.
No tak, a gdzie ten marsz miałby się odbyć, hmm? Nie każdy będzie miał możliwość, aby pojechać do Warszawy.
ale czy on musi być w jednym miejscu, Anonimi z danego miasta mogą się zebrać w swojej okolicy, jeżeli będzie ich za mało to już jak chcą, nie musimy robić gigantycznego protestu, chodzi o fakt. Tego samego dnia w każdym mieście też zrobi wrażenie.
No tak, to teraz warto by wypisać anonimów tutaj, z jakiego miasta by byli Ale to by także zaprzeczyło z kodeksem, że wszyscy są anonimowi, a o danych, kłamiemy. Ciężko by było do tego znaleźć rozwiązanie, ale coś by się mogło udać
w takim razie jak to zrobili nasi przyjaciele i innych państw? Ogłosili gdzie i o której i tam się pojawił kto chciał. n.p Gdańsk Centrum stare miast Warszawa coś tam gdzieś tam. Chęć szuka sposobu.
Równie dobże możecie siedzieć w chacie i nagrywać to na youtub'a: View attachment 93bdc25c54328ae867a19f6a3861026b.jpg?1327055457.jp
Z chęcią bym uczestniczył w czymś takim, ale byłby problem, gdybym tylko ja przyszedł w ustalone miejsce, albo dwie inne (osoby), prawda? Wtedy możemy co najwyżej przejść się chodnikiem, i rozdać kilka ulotek...
no i świetnie, z czym masz problem? ludzie i tak to zauważą. nie wszystko musi być z pierdolnięciem. Marzą ci się wielkie protesty?
Myślę,że realne pokazanie swoich poglądów wobec wyżej omawianej problematyki jest sensowne oraz może wnieść wiele pozytywnego,czy też posprzeganiu nas wobec innych osób. Warto określić godzine X która będzie w obrędzie szczytu komunikacji pierwszej. Z perspektywy pory dnia oraz przedziału wiekowego sądzę,że realnymi godzinami jest od 13-15. Oczywiście ze względów zrozumiałych nie każdy będzie chciał uczestnicznyć w nich. Vlepki,ulotki na tasmie czy wrzuty będą dobrą formą przekazu swoich myśli oraz przekonań w tak słusznej sprawie. Każda sytuacja jest inna,ale ważne że mamy swoją opinie i chcemy działać! Pozdrawiam wszystkich zwolenników.
Nie no, co ty Faweks. Nie mówię tutaj od razu, o tysiącach, niszczeniu sklepów itd. Po prostu, warto by się pokazać. Ale jeśli i tak jest dobrze, to Okey
bede 25tego w warszawie (26. nie moge) - moze w srode ok 17.00 mozemy jakas akcje z ulotkami w centrum w tej sprawie zaplanowac? mysle ze brata z maska zmotywuje to bedzie nas juz dwoch jacys chetni ze stolicy i okolic zeby dolaczyc?
Proponuję rozgłosić sprawę, tak zwane "gęba gębie mówi" niech będzie to 24 stycznia godzina 14:00, niech się Nas zbierze ile tylko morze, niech nasz słyszą i zauważą! Myślę, że idealne miejsce na zorganizowanie tego rodzaju spotkania w każdym mieście, będzie w okolicy Urzędu Miejskiego. Zgadzam się z A_ESEN, wszelkiego rodzaju ulotki, wlepki, napisy na murach będą idealną formą nagłośnienia sprawy i uświadomienia ludzi z czym poważnym mamy do czynienia! Tak więc piszcie na forach, przekazujcie znajomym informacje, przygotujcie, koszulki, transparenty! Co Wy na to ??!
to w wawie moze przed palacem prezydenta, mi pasuje 25ty bo jestem wtedy w wawie, 17.00 wydaje mi sie byc lepsza, bo o 14tej wiekszosc ludzi pracujacych i uczacych sie jest w pracy, szkole, uniwerku...ale niech moze kazde miasto same zadycyduje...reszte wypowiedzi jak najbardziej popieram....
Też jestem za 25 o 17. Musze ogarnąć sobie nową maskę. Większe miasta województwa Pomorskiego też się liczą mam nadzieje.
Liczy się każde miasto ! tak Warszawa jak i Pcim Dolny! Więc mamy ustalone, 25.01 godzina 17.00 Warszawa pod pałacem prezydenckim. Postaram się dotrzeć chociaż na godzinę, ale chce zrzeszyć ludzi u siebie w mieście. Jak najwięcej ludzi musi się o tym dowiedzieć, uczniowie, studenci, ludzie pracy, bezrobotni... ludzie świadomi.
lepiej jak skupimy sie na ACTA i kwestii ze ponad naszymy glowami decyduja o ograniczeniu wolnosci itd (do SOPA mozemy krotko nawiazac, ale nie mieszajmy ludziom w glowach bo SOPA bardziej dot. USA)
ACTA! teraz jak ja mam powiedzieć miejsce zebrania w swoim mieście skoro lepiej go nie zdradzać możesz mieć poporstu transparent napisany na kartonie. "Nie chcemy ACTA", "Zostawcie Internet w Spokoju. Nie dla ACTA!"
Może masz racje, powinniśmy się skupić na tym, jeśli masz pomysł jak mogą wyglądać ulotki (krótko, zwięźle i na temat) to pisz
Telefonicznie można poinformować kilku znajomych oni kilku, można zaryzykować na facebooko można 25 stycznia od rana jak ktos ma czas rozdawac ulotki z informacją o godzinie i miejscu
czy zauważyliście jaki dzisiaj jest nawał obrazków na temat SOPA na kwejku?? naprawdę jest ich całe mnóstwo!
No to problem SOPY odszedł na dużo dalszy plan Teraz trzeba zadbać o ACTA. Ale to już został założony inny temat.
Tak wielka szkoda... Niby to wszystko dzieje się w usa. Ale z tego korzystało mnóstwo ludzi i koleś który pójdzie siedzieć za co ? za jakieś jebane pliki... Tego nie da się w żaden sposób nie zauważyć. To nie pierwsza i nie ostatnia taka akcja. Trzeba coś zrobić żeby przypadkiem nie było jeszcze gorzej niż jest. Odraczają i ludzie tak w momęcie zapominają... Nie za dobrze to wygląda...