Seba wracaj do PUA, kapslok nie czyni cię samcem alfa, tylko nie smutaj hardo jak nadal będziesz przegrywał w życie.
Czy jestem taka osobą ocenie sam, nie. (chociaż) Ruch Anonymous w Polsce uważam za modę nic więcej, kraj jest zbyt zacofany.
Co do uczestnicwa w Marszu mam nadzieję, ze nic mi nie wypadnie. Idea Marszu Niepodleglosci mi sie podoba i mam nadzieję się przyłączyc. (wrocek)
Skończcie tą kłótnię. Posty w tym temacie przejrzę jutro bo dużo ich jest a przeglądanie tego wszystkiego w telefonie trwa długo i wyżera pakiet.
Ja uważam że trzeba go wypchnąć z tego zacofania, ale wtedy trzeba chociaż próbować, a ruch taki jak ten może być do tego dobrym środkiem. Przedewszystkim, jak myślisz za czym ludzie podążą jak nie za modą?
Akurat w przeciwieństwie do dyskusji tekstyliowych, myśle że to coś może przynieść, jak na razie żaden z nas nie używa kapsloka ani się nie wyklina więc zostaw nas samych sobie dopóki nam się nie znudzi
Na razie moim zdaniem trzeba korzystać z broni mosowego rażenia, skoro nie wiem gdzie dokładnie celować, jaki typ według ciebie?
"Co to za ptak co własne gniazdo kala" Powiedzieć że Polska jest zacofana wielu ludzi potrafi i potrafiło, jednak żaden z nich nic z tym nie zrobił
Najlepiej jest mówić, gorzej z wykonaniem. Tak było, jest i będzie. Zacznijmy coś robić, byle żeby o Nas usłyszeli. Bez sensu jest się kłócić, jeśli możemy się jednoczyć.
chociaż nie stoję po stronie Tuziaka to tutaj akurat ma racje. Jesteś nie rozsądny jeśli w grupie nieznajomych czujesz się w 100% bezpiecznie bo świat nie ejst bezpieczny, u mnie w mieście koleś zabił chłopaka którego nawet nie znał. Od tak mu się nawinął w parku (PARKU miejscu publicznym) wiec nie bądź pewny że akurat nic CI nie grozi. Co nie oznacza oczywiście że miałbyś wszędzie chodzić zbrojony, ale jednak takie miejsce nie jest bezpiecznym miejscem.
Idąc tym tokiem myślenia. Wszędzie nie jest bezpiecznie. Nawet w domu, bo ktoś ci wpadnie do chałupy. Więcej ludzi ginie w wypakach samochodwych, albo na nadcisnienie jak w wyniku morderstwa, bo akurat mu sie nawinałes.
bo to prawda wszędzie jest niebezpiecznie. To że wypadków jest więcej niczego nie zmienia bo odsetek morderstw jest i tak bardzo wysoki a pobić jeszcze większy.
A wiesz, że nic z tym nie zrobisz? Jedynym lekarstwem na to jest strach człowieka. Nie przed tym, aby to się nie stało. Ale, żeby bać się to zrobić.
Nie widze w tym nic złego. Chodziło mi o to, że bezpieczniej jest jak każdy jest ubiezpieczony... jak nikt
Dokładnie, same pięści w razie konieczności czasem nie wystarczą, taki Grower widać że jest wręcz fanatycznie zapatrzony w tą akcję jednak chudymi rączkami się sam nie obroni.
Ale mi nie chodzi, zeby kazdy chodził z pałą na jakieś zloty xD Tylko chodzi mi o sprawę. Ograniczania wolnosci jednostki do samoobrony. Ktos decyduje się spuścić łomot w momencie, gdy wie, ze mu nic nie grozi i ma przewage nad ofiarą. Chodzi o to, zeby nie ograniczać ludzi. Bo jakiś idiota ma odpały xD Najlepszym dowodem na to, jest własnie strach przed dostaniem wpieprz xD
Masz prawo się bronić, to oczywiste. Problemem są przede wszystkim bardzo niskie sankcje za ewentualną napaść (ten wspomniany brak strachu). Mało zabawne jest też to, że w wielu przypadkach w końcowym rozliczeniu broniąca się ofiara miała większy problem niż oprawca. Jak nie dasz się zabić, to znaczy, że przekraczasz granice obrony koniecznej... Cała zabawa polega na tym, że chyba nikt nie chce musieć nosić ze sobą owej przysłowiowej siekiery.
Akurat nie chodziło mi o same sankcje. Ale to, że najlepiej obronimy siebie, my sami. A nie nikt inny. To ktoś ma się bać nas, że my bedziemy mogli sami siebie skutecznie ochronić. Ma skutecznie odstraszyć delikwenta. To, że u nas jest bardzo cienka granica obrony koniecznej, też jest ciekawym tematem
Tu się zgodzę. Apropos wspomnianego: Przeprowadzono kiedyś badania na grupie więźniów osadzonych za napaści na kobiety. Kradzieże, gwałty, etc. Pokazywano im po kolei nagrania z kamer ulicznych a badany miał wskazać, kogo by napadł, gdyby miał w tym momencie popełnić przestępstwo. Nie pamiętam już wyników, ale coś chyba kolo 90 kilku procent wskazało na te same osoby. Nie najbardziej wyzywająco ubrane, w krótkich mini i z wielkim dekoltem tylko te, które... wyglądały jakby bały się własnego cienia.
Kurcze, szczezrze, to zebralem w sobie jakas sile by tu napisac~ Bardzo chetnie bym pojechal, nawet mialem jechac, nie przebrany,nie anonimowo, tylko osobiscie, poniewaz popieram ruch occupy, ale jednak nie uda mi sie. Pisze tego posta nie zeby sie pozalic, czy tam namawiac, ale pisze go z prosba. Uwaga: KURWA PROSZE WAS, NIE JEDZCIE TAM W MASKACH. Dlaczego? Po 9 minutach czytania postow nie ktorych tutaj uznalem, ze tyle pseudointelektualnej papki mi sie nasralo do glowy, mowie nie. No way, macie zamiar pokazywac sie z dzieciakami?(Nie mowie tu o fizycznych dzieciakach)ale o takich co nawet psu dadza ulotke/pogadaja/pociagna druta by tylko powiedziec potem na forum "Ja jestem anonymous, ja wiem co anonymous robi, ty nie jestes anonymous bo ja wiem"? Srry, ale to sie mija z celem. Piekny~ Brak skladni, totalnie bezsensu, ale mysle, ze co po niektorzy wyczytaja z tego jakis sens ~Q.Q regards~ @Edit Do tych wszystkich spierdolinkowych idiotow- Karmcie trole dalej, a bedzie wam dane.
nie krytykuje wszystkich po prostu cały czas siedziałem cicho teraz czas jednak coś zmienić. A nie moge pozwolić na zamieszczanie tu błednych informacji w które inni uwierzą i będą je szerzyć .
Nieskromnie muszę powiedzieć że jestem obiektywny nie stoję przyklejony kropelką po żadnej ze stron barykad widzę + i - akcji więc nadałbym się na moderatora. Narazie nie ma tu wielu użytkowników jednak ostatnio trochę przyśpieszyliście tępo więc lada dzień pojawią się własnie idioci 'w maskach' bo to jest modne i będą pisać głupoty wyssane z palca (forum śledzę jakiś czas, konto jednak założyłem dopiero wczoraj.)
Napisałem - kiedy będzie tu więcej 'idiotów w maskach'. Owszem narazie jeden moderator w zupełności wystarczy ale zgłoszę się kiedy będzie potrzebny kolejny.