Chciałbym założyć stronę internetową dla i o anonimowych w Polsce (oczywiscie z forum). Jaką nazwę domeny proponujecie. Czekam na propozycje.
Fakt, myślę że by się nam przydała taka strona. Ja proponuje nazwę www.anonymouspoland.pl łatwo zapamiętać .
bo jest wolna domena anonimous.pl ale takze wolna jest anonymouspoland.pl wybierajcie lub nowe pomysły
anonymous jest poprawnie ale samo anonymous może się kojarzyć z anonymous z USA a anonymous poland już wiadomo o jaki odłam chodzi
Masz serwer, jeśli tak to w jakiej firmie / jakie parametry ? Gdzie i w jakiej cenie chcesz zarejestrować domene ? Ogólnie nie popieram pomysłu tworzenia nowego forum, powinniśmy sie łączyć w jednym miejscu, a nie rozbijać na kilka innych.
Forum może nie, jednak jakaś strona określająca obecne działania przydałaby się na pewno. Mi osobiście imponuje blog anonymouspl.pinger.pl/. Obszerne informacje, przydałoby się w końcu jedno konkretne źródło. FORUM JUŻ MAMY, jako takie. I być może niedługo dostaniemy moderatora. Na początek wystarczy strona internetowa wg mnie, odsyłająca ewentualnie tutaj
anonymouspl.pinger.pl zawiera już dużo info jak na taki krótki czas, bardzo fajnie się zapowiada, z czasem można kupić domenę, przenieść się na płatny hosting i będzie idealnie
@mugiwara, nie będziemy sie rozbijać na kilka innych tylko (jak powstanie strona) przeniesiemy się na forum nowej strony, łatwiej będzie tam trafić.
Nie zmusisz wszsytkich do przeniesienia się tam. Pozatym nie odpowiedziałeś na moje pytanie dotyczące hostingu, zapewnisz taki żeby uciągnął forum z dużą liczbą userów ?
Popieram. Z czasem wykupienie domeny będzie wręcz koniecznością, ponieważ na pingerze nie ma możliwości swobodnej zmiany kolejności postów czy tworzenia kategorii dla postów (co będzie konieczne, aby podzielić bloga na: informacje podstawowe - czym są Anoni, historia, ofiary KS, takie tam newsy - co robią polscy Anonimowi w chwili obecnej, oraz newsy ze świata polityki Polski różności - komiks Chanology Manga i inne). Co do nowego forum, mugiwara ma rację; wszyscy tam nie pójdą, poza tym wyłącznie polskie forum to ograniczenie kontaktów z innymi komórkami do zera, chyba, że ktoś będzie się angażował na kilku forach, ale to musiałby być ktoś z nadmiarem wolnego czasu i niedomiarem pomysłów na jego spędzanie.
mugiwara, chciałbym się dowiedzieć jaki serwer i w jakiej firmie polecasz (bo obecnie się tylko zastanawiam nad stroną internetową).
Hm, nie wiem jak wyglądają twoje finanse i na czym ci zależy, ale jeśli masz kase to bierz kei.pl - naprawdę solidna firma. Ciężko jest mi cokolwiek polecić, gdyż nie wiem co jest dla ciebie priorytetem. Za to mogę odradzić ci kilka firm z których korzystałem: Linuxpl.com - (obecnie mam tam małą stronkę) - padnie przy większej ilości odwiedzin. Webd - najgorsza firma z jaką się spotkałem. Próbowałem tam postawić forum, ale nawet przy kilku userach potrafiło złapać niezłą zmułe. ovh.pl - kiedyś mieli żenujący support, nie wiem jak teraz. Choc póki co proponuje ci, żebyś się wstrzymał z wykupywaniem serwera, bo być może lada dzień anonymouspl.pinger.pl się wrzuci na normalny serwer z normalną domeną.
ovh.pl - nadal mają marny polski support, żeby coś osiągnąć trzeba się kontaktować z francuską obsługą.
Dyskusja na ten temat została dawno zakończona i po kilku nietrafionych pomysłach na miliard nowych stron udało się ustalić, że nie zamierzamy rozpadać się na mniejsze grupki.
Musimy zrobić strone internetową na operacje paper storm. Nie mówię tu forum polskich anonimów bo to czysty nonsens, mówie tu o stronie czysto informacyjnej dlatego że no cóż tu by nie mówić nasz pinger jest beznadziejny. Wszędzie mamy reklamy i wygląda to bardzo nieprofesjonalnie. Nie możemy na ulotkach umieszczać 1000 linków potrzebna nam jedna strona na której będzie : Nasza historia, nasza ideologia, adresy do forum i najważniejszych storn, do irca, i może jeszcze najważniejsze operacje w polsce itd. Chodzi mi o coś w stylu takich stron jak mają anonimowi z australi czy irlandii http://anonireland.com/ http://www.anonsa.org/ Proste na temat i od reazu wiadomo o co chodzi. Jako hosting osobiście polecałbym http://x10hosting.com/ rewelacji nie ma ale nie ma reklam co jest niewątpliwym plusem. To musi być coś takiego że kiedy ktoś z jakiejś ciekawości wejdzie na linka z ulotki od razu będzie wiedział jak się z nami skontaktować, o co chodzi, kim jesteśmy itp.Ograniczy też to liczbe fakeów. To nie byłoby forum tylko strona czysto informacyjna aby nie było problemu z linkami. Bo inaczej co im pokażemy nasze forum im właściwie nic nie powie, http://anonymouspl.pinger.pl/ no niezbyt to się nadaje informacje niby są ale reklamy i w ogóle forma nie wygląda zachęcająco ;(
Happy New Year 2011 ten nagłówek mówi wszystko Nam tak jak już w paru miejscach pisałem potrzebny jest WWW z prostym adresem na ulotkę a na nim info o NAS i link do wwp co odfiltruje dzieci neostrady
treść lepiej zmieść ty bo ja w tym siedzę od kilku dni jak zresztą widać. Jak będzie to koniecznie zapodaj link to trafi na ulotki i plakaty bo nikt nie zapamięta whyweprotest.com szybciej anonimowi.pl czy coś takiego
Domeny z anonymous w nazwie schodzą jak świeże bułeczki, więc trzeba się pośpieszyć jeśli ma to być w miarę prosta nazwa. Jeszcze 3 dni temu była dostępna domena anoni.pl, a obecnie jest zarezerwowana. Podam kilka moich propozycji wolnych nazw: Jeśli miałby to być adres z końcówką .pl to: anonymous-polska.pl anonpl.pl anonpoland.pl (lub z -) anonpolska.pl (lub z -) Końcówka .com także ładnie wygląda, ale również ładnie kosztuje anonimowi.com anonymous-poland.com anonymous-polska.com anonpl.com anonpoland.com (lub z -) anonpolska.com (lub z -) Końcówka .com.pl też jest niczego sobie.
Pewnie nie rozumieją tego, że nie są zajebistsi od tych, którzy już próbowali i których próby przyniosły fatalne skutki. Zdeklarowałem się pisać zawsze anonimowo, ale teraz zrobię wyjątek. Taki potwierdzający regułę. Nie twórzcie nowych stron, bo jaśniej i przejrzyściej przekazać tego, co już przekazaliśmy, się nie da. Nie zrozumcie tego jako przypływ narcyzmu, ale uważam, że mój blog jest w miarę przejrzysty (chwilowo prace nad nim przerwałem, bo zastanawiamy się nad przeniesieniem go na własną domenę), a już kompletnie nie mieści mi się w głowie, w czym przeszkadza wam parę reklam na pingerze. Poza tym, jak już wspomniałem, rozważam z innymi Anonami stworzenie własnej domeny, więc, prawem pierwszeństwa, ona powinna zostać rozpatrzona, zanim zaczniecie tworzyć nowy przybytek swojego geniuszu, bo jak nie, to nasze strony, oraz strony innych Anonów, nawet nieobecnych na WWP, będą tylko wchodziły sobie w drogę, skutkiem czego będzie wybiórcze dołączanie świeżaków do różnych stron, zamiast jednoczenie się na jednej.
Ale to ma być strona czysto informacyjna stworzona pod operacje paper storm. Pinger wygląda słabo ;( Proponuje czarne tło obrazek z logiem i ideologie historie i linka do forum.
Zgadzam się. Przydałaby się strona na operację paper storm, której adres można umieścić na plakacie. Trzeba umieścić na niej naszą historię i ideologię oraz link do WWP, żeby ludzie się o Nas dowiedzieli. Zgłaszam się jako Webmaster Znam HTML/CSS i PHP. Można zainstalować na stronie WordPress'a. Mógłbym wykonać pod niego prosty szablon, ale potrzebny jest grafik.
ni h*** sam tekst bez zbędnych wodotrysków czy CMSa. Po co się pytam? To jest tylko wstęp do wwp, przedstawienie się, link łatwiejszy do zapamiętania i tyle nic ponadto.
Z takim podejściem nigdy się nie rozwiniemy w Polsce. Taka strona jest przejrzysta, adres jest łatwiejszy do zapamiętania. Podamy na niej najważniejsze informacje, historię itp. aby nie musieli Nas szukać w internecie. Link do WWP będzie podany w widocznym miejscu i każdy i tak trafi na to forum. Nie przedłużajmy tylko działajmy, bo prędzej, czy później powstanie taka strona w tym kilka stron pseudoanonow zaprzeczających naszej ideologii.
Zgadzam się oficjalna w zupełności prosta strona informacyjna zapobiegnie powstawaniu faków przyda się na operacje paper storm i wszystko będzie na swoim miejscu.
ok to niech ktoś to JUŻ robi ja dam na ulotkę tylko pomóżcie zredagować tekst na nią w odpowiednim temacie dot. ulotek