Skoro pewnej kluby polityczne działają w myśl naszych celów to powinnyśmy nie przeszkadzać ale ew. przyglądać się poczynaniom,do momentu gdy będzie wymagana rekreacja. Działania stop ACTA podążają w dobrym kierunku i mają wymierne sukcesy na terenie kraju jak i poza granicami. Nasze działania są zauważalne w całej europie i są wytyczonymi standardami do działań innych narodów. Jesteśmy świadomi,wspólnie tworzymy historie.
Ja nie dotarłem, bo przetrzymali mnie w robocie do wpół do siódmej :/ Ale będę śledzić te manifestacje, podejrzewam, że jeszcze niejedna będzie, bo "zawieszenie ratyfikacji" nie oznacza jeszcze wygranej wojny.
Zawiesza bo boi się o ME a po nich po cichu podpisze. Albo pomyślał że za rok zapomnimy co to wogóle jest ACTA
Niech tak myśli. My mu przypomnimy. P.S.: Udało mi się jednak wykorzystać, choć może nie najlepiej, ulotki, które przygotowałem na demo. Przy okazji innych zajęć zostały dostarczone do skrzynek pocztowych w różnych częściach Warszawy. Wiem, że to tylko 120 losowych mieszkań, i że ludzie zwykle wywalają hurtem wszystkie ulotki ze skrzynek, ale lepsze to, niż wywalić wszystkie od razu, bo może chociaż jedna zadziała.
Na mój gust jegomość szuka poklasku. Ale abstrahując już od tego, czy go akceptujemy, czy nie, myślę, że dobrze, że wstawił się za nami. Kler -jakby nie patrzeć- wciąż ma w naszym kraju pewien wpływ na rząd dusz. Dobrze, jak będzie więcej osób w Polsce, które nie będą popierać ACTA.
Przyszedł mi do głowy pomysł, żeby zrobić "odezwę do Narodu" w postaci filmiku. Co sądzicie o tym? Co sądzicie o takiej odezwie: Napiszcie co sądzicie o takiej odezwie: "Witajcie Polacy. Jesteśmy Anonymous. Wydawać by się mogło, że w sprawie ACTA bitwa została wygrana, czyż nie? Jednak rzeczywistość jest bardziej brutalna. Po raz kolejny rząd próbuje mydlić nam oczy swoimi bajkami. Takie coś, jak 'zawieszenie ratyfikacji' nie istnieje. Proces ratyfikacji trwa co najmniej rok. Nie mówiąc już o tym, iż podpis został złożony. Umowa może teraz zostać wprowadzona niezależnie od osób aktualnie rządzących, każda następna władza może ją wprowadzić, aby podjąć próby kontroli internetu. Zmiany w ACTA już po wprowadzeniu są też nie do osiągnięcia ze względu na prawa UE. Wszelkie zastrzeżenia należy wnosić w fazie negocjacji, których, jak wiecie nie było. Kolejną bzdurą jest fakt, iż tylko Polska sprzeciwia się ACTA. Protesty wybuchają na całym świecie- Niemcy, Francja, Czechy, Słowacja, Słowenia, Bułgaria, Chorwacja, Austria, Litwia, Portugalia, Hiszpania, Anglia, nie mówiąc już o Państwie, z którego wyszła idea- USA. Tamtejszy rząd już dawno wycofał się z SOPA- odpowiednik ACTA. Chcemy prawdy, mamy już dość manipulacji w mediach i kłamstw polityków. Rewolucja się rozpoczęła i nic jej nie zatrzyma. Wszyscy cenimy sobie wolność, którą władza próbuje nam odebrać. Czas położyć temu kres. Nasza potęga jest wielka- tysiące ludzi na ulicach są tego przykładem. Nasz duch wolności udziela się całej Europie. Razem możemy więcej. Nie można nas pokonać, jesteśmy ideą. Jest nas więcej z każdym dniem i jesteśmy mocniejsi siłą naszych idei. Jesteśmy Anonymous. Jesteśmy Legionem. Zjednoczeni w jedno. Podzieleni przez zero. Nie wybaczamy. Nie zapominamy. Oczekuj nas." Głosujcie w ankiecie, czekam na Wasze komentarze, porady, modyfikacje odezwy, tudzież inne
Konkrety, konkretami Rain, ale odezwa musi być, ludzie musza wiedzieć że nie mogą sobie dac oczu zamydlić. To moje zdanie. Mnie sie podoba choc pare rzeczy bym zmienił. Zreszta dobrze zrobiony film na YT ma wiekszą odezwe niż nie jeden konkret, w ludziach jest siła a nie w konkretach. Ok skonczylem marudzić
Dobrze zrobiony, ale: I cała reszta? Groźby i wyzwiska przeplatające się z patetycznym bełkotem? Przecież to jest niepoważne (albo właśnie może zbyt poważne) do granic wytrzymałości. Filmiki jest sens wrzucać po akcjach, po nawet jakimś małym ruchu, bo i tak jest tego w sieci zatrzęsienie. Chyba, że zmienimy status na Anonymous Production Studio...
XD spoko ja zostaje JEZYSEREM Ale produkcje musza być ostre i ... uppsss zagalopowałem się To fakt dlatego napisalem ze pare rzeczy bym zmienił. Zgadzam się że nie może być wyzwisk i gróźb bo bedzie wiecej szkody niz pozytku. Tu cię Popieram Rain.
Lily, powzoruj się trochę na tym-> http://pastebin.com/YgDarJKN . To jest tłumaczenie z amerykańskiego black march. Bo ta polska rewola to diabli wiedzą kto to robił :x W ten tekst moim zdaniem włożyłaś za dużo uczuć, a on taki powinien być trochę ich wyzbyty. Pozwoliłem sobie to trochę edytować- zobacz, powiedz co myślisz -> http://pastebin.com/Zk4CftHM Tylko nie wiem w końcu do kogo on miał być skierowany, czy do rządu, czy do Polaków. Wybrałem to drugie. Rainbow, jeden filmik w tę czy wewtę nie zaszkodzi, zwłaszcza jeżeli jest oryginalny i takiego nie było. A nie porusza tutaj znowu takich błahych spraw. edit. Jak to pisałem nie czytałem tego tekstu po edycji, więc nie wiem jakie tam zmiany zaszły.
Nie wiem o jaką muzykę chodzi, jeśli myślicie o takiej epickiej to mogę podać dwie propozycje -http://bit.ly/xtlOHy -http://bit.ly/AcCOkp Oczywiście to ściszone i na pierwszą warstwę pójdzie jakiś syntezator, z trochę zmienionym głosem. Tam ten tekst musi jeszcze trochę zostać zmieniony, bo on ma do czegoś w końcu nawoływać. Więc Lily, jako że się tym zajmujesz, powiedz nam jak to kręcisz, montujesz itp. Bo intro może być zwyczajne, lecz potem można włożyć różne przebłyski artykułów i nie wiem co jeszcze
Witam! Miejsce zbiórki: UM Bielsko-Biała Data: 12.02.2012 r. Godzina: 16:00-17:30 Sorki , ale nie mam już możliwości edycji, bo zostały opublikowane odpowiedzi na mój post.
Mnie się ten pomysł podoba. Myślę, że najlepiej, jakby Lilly po prostu ten filmik zrobiła, wstawiła tu i wtedy wszyscy ocenią, czy wszystko ok, czy coś poprawić. Jakbyś potrzebowała jakiejkolwiek pomocy w dziedzinie zmontowania tego, wal na PM, postaram się pomóc jak będę mógł
Myślę o zrobieniu filmiku w konwencji programu tv z wiadomościami, tj. najpierw dać fragment w którym Tusk mówi o "zawieszeniu" ratyfikacji, potem zrobić zakłócenia wizji i obraz zmienia się na Anona czytającego newsy, w małym okienku z jego lewej bądź prawej str miniaturki artykułów, protestów etc. chwilami zamieniające się w "full screeny".
Myślę, że tam należy edytować fragment jeszcze jeden: Chcemy prawdy, mamy już dość manipulacji w mediach i kłamstw polityków. Nadal będziemy walczyć, dopóki rząd nie wycofa się ze swojej decyzji. Oczekujemy jasnych przesłanek, a nie kolejnych prób zamiatania pod dywan i tuszowania naszych żądań. Rewolucja się rozpoczęła i nic jej nie zatrzyma. Będziemy dotąd wychodzić na ulicę, aż w końcu nasze postulaty zostaną wypełnione, lecz za każdym razem będzie nas więcej. Wszyscy cenimy sobie wolność, którą władza próbuje nam odebrać. Użyj tego, jak wolisz, bo tak do końca nie jest za dobrze Pomysł na film bardzo dobry, jak dla mnie, moje pomysły ograniczały się tylko do tych "fullscreenów" jak to ujęłaś. Może jutro spróbuję coś zrobić z tekstem i syntezatorem mowy, jeśli ta ostateczna wersja się przyjmie. Oczywiście jeśli mogę, nie psując koleżance w ten sposób jakichś planów
Nagrywałem siebie jak to czytam. Fajnie - głos, wymowę słów też mam dobrą, gdyby nie fakt, że może nie nagminnie ale w miarę często zacinam się, brakuje mi języka w gębie i biorę naprawdę wkurwiający wdech. Jak chce, to niech nam tu nasz Folksiu się nagra, przepuści przez Audiacity. Bo kiedyś proponował.
Jeśli twierdzisz, że tak fajnie to przerwy nie są problemem, zawsze można je wyciąć Kiedyś też się audacity bawiłem i wystarczy zmienić wysokość, to są 2 kliki, chociaż można z różnymi poeksperymentować i ton zmieniony. Chyba, że Folksiu ma też inne sposoby bardziej zaawansowane. Chociaż dotąd jak oglądałem te wszystkie filmy anonów, to wszędzie był syntezator (poza tymi bez głosu)
Głos akurat nawet jeżeli dobry warto zmienić - ot tak dla anonimowości. Ale wiesz Krea, strasznie denerwują mnie moje przerwy jak czytam, a jak to będę wycinać to będą głupie przeskoki Folksiu to nasz "przemawiator", że się tak wyrażę. Folks, zgadzasz się na czytanie?
INS podawal mi recepture pani Iwonka plus diamond v.. takze mozna i tak. Mysle ze tak ale poczekaj jeszcze z 1 dzien moze cos w mediach zaszumi i bedzie podkladka bo nasi KO(P)FANI POLITYCY mają różne ciekawe acz kolwiek nie realne pomysly
Sława, pieniądze, szybkie samochody, kobiety, szampan, kawior i amfa powiadasz. Jak to dobrze jest być sławnym Anonem
Jeden pomysł odnośnie przekazów wizualnych: Gdyby zamiast standardowego intro Anonimous wstawić kulę ziemską w łańcuchach, zapiętych na kłódkę z napisem "ACTA", które zrywają się tuż przed przejściem w logo anonów. Jeśli chcecie, mogę taką sekwencję wydłubać.
Wydaje mi się, że odezwa jest słaba, gdyż rozmywa się w lawinie filmików, które zalewają obecnie Internet... Teraz każdy stara się ugrać coś na ruchach wokół ACTA więc proponowałbym się wstrzymać z taką odezwą... Co proponuje w zamian? Może zamiast tego zrobić krótki filmik na zasadzie odezwy, ale bez zbędnego patosy, a bardziej dynamiczny: "Witajcie Polacy. Jesteśmy Anonymous. Protest z Polski rozbrzmiewa w całej Europie" (zrobić mapkę Europy i kolejno podświetlać miejsca (miasta), które dołączały i dołączają do protestów. <potem> "Rząd wciąż oszukuje obywateli" (dać nagłówki, które informują o tym, że nie można wstrzymać ratyfikacji lub też o tym poinformować lektorem). i przejść do "Rewolucja się rozpoczęła i będzie trwać aż do zwycięstwa, dołącz do nas" Jesteśmy Anonymous. Jesteśmy Legionem. Zjednoczeni w jedno. Podzieleni przez zero. Nie wybaczamy. Nie zapominamy. Oczekuj nas. Wg mnie to lepiej podtrzyma ducha protestów, ale jestem nowy więc mogę się mylić i liczę na wyrozumiałość weteranów.